Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

Af anders@sommersangdigital.dk

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Jægergårdsgade. Gaden har været i en rivende udvikling gennem de senere år, og har i dag skabt sig en attraktiv og spændende identitet. En tur gennem Jægergårdsgade er aldrig kedelig. Der er altid liv og godt humør, og der er mulighed for at blive inspireret eller præge sanserne, hvad enten det er hos nogle af de små hyggelige specialbutikker, de klassiske bodegaer, fantastiske gastronomiske indslag eller hos de moderne øl-,  cocktail- eller vinbarer.

 

Der er indenfor kort tid åbnet to klassiske vinbarer i Jægergårdsgade, hvilket i den grad passer perfekt til gadens identitet.

 

Opgaven var, at der skulle smages vin hos Din Vinbar.

 

Din Vinbar

Din Vinbar åbnede dørene i Jægergårdsgade den 5. juni 2017. Din Vinbar udspringer af webshoppen ditvin.dk, der har forhandlet vin online siden 2014.

 

Det er muligt både at købe vin på glas og selvfølgelig også hele flasker.

 

Hyggelig stemning

Jeg havde bestilt bord, udenfor vel at mærke, denne lørdag aften. Vi blev mødt af en smilende pige, som henviste os til vores bord langs facaden. 

 

Kort efter kom hun med vand og vinkort.

 

Indenfor er der en hyggelig, uformel og moderne atmosfære. Der er fint med plads og luft mellem bordene i det kvadratiske lokale. Ved de store vinduespartier, ud mod Jægergårdsgade, er der højborde og stole, som byder på et fint kig ud på gaden.

 

Der var tændt op i stearinlysene, og der stod et spil skak på højbordet, som et par af gæsterne benyttede sig af, mens der blev nydt et glas vin.

 

Vinkortet

Består af 13 hvidvine fordelt på følgende lande; Italien, Frankrig, Sydafrika, Tyskland, New Zealand og Østrig.

 

4 slags rosé; Spanien, Italien og Frankrig. Derudover er der to slags Cava, en Champagne og en Prosecco.

 

Rødvinsdelen, som fylder langt det meste af vinkortet, er begrænset til; Italien, Spanien og Frankrig.

 

Der kan købes forskellige snacks såsom Gourmetchips, oliven, nødder og chokoladetrøfler samt tapas, som bliver lavet og afhentet hos Pizza Propia lidt længere nede ad Jægergårdsgade.

 

Aldeles delikat åbning

Vi åbnede aftenen med et glas Duval-Leroy, Brut NV Champagne (125 kroner) og et glas Salatin, Treviso DOC Prosecco (65 kroner) samt en omgang honningristede saltmandler og en gang oliven.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

Duval-Leroy Champagnen var lækker forfriskende med en delikat og intens smag. Proseccoen var klassisk Prosecco, med noter af friske frugter og en halvsød smag. Begge glas passede perfekt som åbningsglas til en god aften.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

Østrigsk sommer(hvid)vin

Heldigvis, fristes jeg til at sige, blev der også plads til et glas hvidvin denne aften. Især med en sommer, som vi oplever denne sæson, er både rosé- og hvidvin højt på listen over bestsellere.

 

Din Vinbar har en østrigsk sommervin på kortet; 2017 Pfaffl, Wein.1 hedder den (65 kroner). Wein.1 er en blanding af Riesling, Pinot Blanc og Grüner Veltliner, som sammen udgør en frisk, frugtig og aromatisk hvidvin.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

En nem og let ledsager til denne lune sommeraften.

 

Ahhh, en lækker rødvin

Vi fik i alt 4 lækre glas rødvin, og ud af de 4 føler jeg trang til at fremhæve 2 af dem, som begge er fra Italien. Begge var med til at gøre aftenen til en sublim oplevelse.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

  • 2016, IL Piccolo, Peter Vindings-Diers (95 kroner). Vinen er lavet på 100% syrahdruer med mørke bær noter. En tæt smag med modne tanniner.

 

  • 2012 Prunotto Barolo DOCG (135 kroner). En dejlig fyldig og fløjlsagtig Barolo hvilket gjorde den til et perfekt valg at slutte aftenen af med.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

De to andre glas var et 2013 Muga Reserva fra Spanien (90 kroner) samt et 2013 Purosangue Riserva fra Italien (100 kroner).

 

Snacks og tapas på det jævne

Til et godt glas vin hører sig også en form for snacks eller fingerspise i form af tapas eller lignende.

 

Din Vinbar har et fint og bredt udvalg af snacks og en enkelt tapasanretning. Dog var det ikke alt, der levede op til samme kvalitet, som vi fik i glassene.

 

De honningristede saltmandler kan klart anbefales.

 

De grønne oliven kan ikke anbefales. Det virkede mest af alt som om, der var tømt et helt glas af de kedelige små oliven, vi kender fra diverse supermarkeder, ned i en dyb tallerken. De smagte ikke specielt godt. De var for sure og for beske, og der var alt for mange af dem.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

Tapasanretningen var okay, men kedelig. Som skrevet tidligere bestiller og henter Din Vinbar tapasanretningen hos Pizza Propia. Umiddelbart et genialt samarbejde, da Pizza Propia laver fremragende pizzaer, men tapasanretningen var ikke helt på det niveau.

 

Tør og kedelig

Anretningen så en anelse kedelig ud, og rucolaen var tør og kedelig. Osten, skinkerne og pølserne smagte fint og gjorde, at oplevelsen af denne tapas trods alt var okay.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

Dagens konklusion

Din Vinbar har formået at skabe en hyggelig og uformel vinbar. Her er plads til alle. Vinkortet er okay bredt og varieret. Vi betalte 1.365 kroner for det hele. Vi købte en flaske Barolo, som kostede 675 kroner, hvilket tæller godt op.

 

Aftenens betjening var også godkendt. Vi fik besvaret vores spørgsmål til de forskellige vine, uden det blev en længere sommelier-forklaring, og derudover blev værtens personlige præferencer også ytret som inspiration.

 

En klar anbefaling herfra vil være, at øge kvaliteten på dele af snackskortet. De grønne oliven kan fås i utrolig lækre udgaver, både store og små, som er saftige og kødfyldte. Jeg ville langt hellere have fået serveret en håndfuld lækre oliven til samme pris, frem for en hel tallerken med ‘dårlige’.

 

Samtidig ville en udvidelse af samarbejdet med Pizza Propia til også at servere pizza hos Din Vinbar være et fremragende initiativ, som kun vil gøre vinbaren endnu mere attraktiv.

 

Vinene, vi fik, var aldeles fremragende. Vinene kan smages, inden den endelige beslutning tages, og der kan reserveres bord både inde og ude, hvilket begge giver plusser i bogen.

 

Der er en del pladser i solen langs facaden, som giver rig mulighed for at nyde solens skønne stråler med et dejligt glas vin.

 

Priserne er også ganske fornuftige. De svinger fra 55-135 kroner for et glas vin, hvilket må siges at være ganske fornuftige priser, dog ikke lave.

 

Alt i alt en vellykket og hyggelig aften, som giver en klar anbefaling herfra.

Anmeldelse: Gyldne dråber hos ‘Din Vinbar’

Din Vinbar

Jægergårdsgade 21A
8000 Aarhus
Website

Del artikel

Andre læser også