Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

EM sparkes snart i gang: Kom til kæmpe fodboldfest på havnen i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Ligesom i sommeren 2018 bliver der i år sat storskærm op på havnefronten i Aarhus. Foto: DR Presse
Ligesom i sommeren 2018 bliver der i år sat storskærm op på havnefronten i Aarhus. Foto: DR Presse

Når EM i fodbold sparkes i gang fredag den 14. juni, åbner DR op for en månedlang fodboldfest på havnefronten i Aarhus.

Helt frem til 14. juli, hvor finalen spilles, vil Herman Sallings Plads være centrum for et væld af aktiviteter på alle slutrundens kampdage.

Her vil du kunne deltage festlighederne fra kl. 11.00 om formiddagen helt til kl. 23.30 om aftenen – se det foreløbige program for dagene lige her

EM-festen er arrangeret i samarbejde med Aarhus Kommune for at samle fodboldfans til storskærmsarrangementer og andre fede aktiviteter i forbindelse med EM, har DR tidligere meddelt i en pressemeddelelse.

Storskærm ude i vandet

På Herman Sallings Plads vises samtlige kampe på en storskærm, der er sat op ude i vandet.

Og på selve pladsen opbygges et stort og festligt fanområde for hele familien med vægt på hygge og de gode oplevelser omkring fodbolden.

Her vil der fx blive arrangeret fodboldkampe, ansigtsmaling, ligesom der serveres mad og drikke.

“Herman Sallings Plads er en fantastisk ramme for en stor fodboldfest, og jeg ser frem til at opleve, når byen og dens gæster skaber et unikt fællesskab, imens vi jubler over det danske landshold og de mange andre deltagende nationer.

Jeg er sikker på, at publikum kommer til at skabe en stemning, så det kan mærkes hjemme i de danske stuer,” har Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, tidligere udtalt.

EM-studie midt i Aarhus

Havnefronten bliver samtidig centrum for DR’s dækning af slutrunden, og det er her, kanalens EM-studie vil være placeret.

Josefine Høgh er DR’s vært under slutrunden, og hun vil løbende invitere eksperter og gæster ind i studiet på havnefronten i Aarhus.

EM sparkes snart i gang: Kom til kæmpe fodboldfest på havnen i Aarhus
Frederik Lindved, Josefine Høgh, Henrik Liniger og Andreas Kraul kommer bl.a. til at dække EM i fodbold for DR. Foto: Agnete Schlichtkrull // DR

Her vil bl.a. Flemming Povlsen, Thomas Gravesen og Arnela Muminovic bidrage med deres indsigt i landsholdsfodbolden og analyser af kampene.

Når der fløjtes op til kamp i Tyskland, vil Mikkel Bischoff danne fast kommentatorpar med Andreas Kraul, og de to vil bl.a. kommentere Danmarks kampe.

“Jeg glæder mig til, at vi skal være med til at skabe en fodboldfest og samle danskerne om begejstringen for fodbold – og forhåbentlig også en god turnering for det danske landshold.

Samtidig er jeg glad for, at vi i samarbejde med Aarhus Kommune kan skabe rammerne om en folkefest på havnefronten, hvor jeg håber, at rigtig mange vil kigge forbi, når vi viser alle EM-kampene på storskærm,” lød det tidligere året fra Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for Sporten

EM-slutrunden i Tyskland afvikles over fire uger fra 14. juni til 14. juli.

DR viser Danmarks kampe mod Slovenien 16. juni og mod Serbien 25. juni, mens kampen mod England 20. juni kan ses på TV 2.

Hvad: Kæmpe EM-fest
Hvor: Herman Sallings Plads
Hvornår: 14. juni-14. juli 2024

Find det fulde program for EM-festen her

Del artikel

Andre læser også