ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En verden af finurlige glasfigurer: Få unikt og personligt pynt til juletræet

Af Freja Dumont

En af julens hyggeligste traditioner er, når kassen med julekugler findes frem, og juletræet skal pyntes op med de farverige, skinnende glaskugler og -figurer.

Hos den aarhusianske webshop Sighs.dk kan du finde et  hav af glasfigurer i alverdens afskygninger, former og farver.

Udvalget byder på alt fra pistoler og Babushkadukker til bananasplits og kaviar på fine dåser -og med et sortiment på 2000 forskellige slags glasfigurer, er der med garanti noget for enhver smag.

Juleornamenterne er nøje udvalgt fra flere leverandører, men fælles for dem alle er, at de er mundblæste og håndmalede.

En verden af finurlige glasfigurer: Få unikt og personligt pynt til juletræet
Foto: Sighs
En verden af finurlige glasfigurer: Få unikt og personligt pynt til juletræet
Foto: Sighs

Hobby blev til virksomhed

Aarhusianske Kamilla Sigh er selvudnævnt ‘juloman’, og hun har altid haft en svaghed for delikate, detaljerige, farverige, glamourøse, ekstravagante og glitrende figurer til juletræet

Hendes store kærlighed til højtiden gjorde, at hun for fire år siden med kastede sig ud i at åbne sin egen webshop, så hun kunne glæde andre med den smukke pynt.

“Julen er den allerstørste højtid for mig. Minder vækkes til live, og vi tæller ned til den store julefest.

Jeg glæder mig altid til julen og til at pynte vores “skattetræ”, som jeg kalder det. Her hænger pynt, som på en og samme tid også er minder om min far, mine piger da de var små, min barndom og ikke mindste Aarhus og København,” siger Kamilla Sigh.

En verden af finurlige glasfigurer: Få unikt og personligt pynt til juletræet

Speciel Aarhus-julekugle

Netop kærligheden til København – og specielt Aarhus, som Kamilla er opvokset og bor i – kommer til udtryk i to helt specielle julekugler, som hun selv har designet og fået specialproduceret.

“Jeg er jo århusianer med stort gammeldags bolle-Å. Så min første julekugle, i eget design, bliver selvfølgelig en vaskeægte Aarhus-julekugle, som jeg har valgt at kalde ‘Minder om Århus’.

Det er på allerhøjeste tid, at min hjemby får sin egen julekugle. For mig er Aarhus en følelse og en stemning, der kombineres i nyt, gammelt, royalt, glimmer og kontraster,” siger Kamilla.

‘Minder om Århus’ repræsenterer 11 udvalgte signifikante steder i byen herunder bl.a. ARoS regnbuen, Den Uendelige Bro, Den Gamle By, Moesgaard Museum, Rådhuset m.fl. 

Kunne du tænke dig at vinde den smukke ‘Minder om Århus’-kugle, kan du deltage i konkurrencen på MigogAarhus’ Instagram-profil. 

En verden af finurlige glasfigurer: Få unikt og personligt pynt til juletræet

Minder i hver en julekugle 

De originale juleornamenter er en tendens, der indtil nu primært har været stor i udlandet.

Men nu er den altså også ved at få tag i de danske hjem, og Sighs er et godt eksempel på, at der er stor interesse for den originale og anderledes julepynt med mere end 20 tusinde følgere på Instagram.

“Folk vil gerne skille sig ud og have noget at tale om – også i højtiden, hvor juletræet med dets pynt for mange er blevet et kunststykke,” siger Kamilla Sigh.

Og med det store udvalg hos Sighs, vil der altid være en julekugle, der passer præcis til dig eller en du holder af.

En verden af finurlige glasfigurer: Få unikt og personligt pynt til juletræet
Foto: Sighs

“En engelsk kunde købte en flodhest til sin gode ven, der i flere år havde passet flodheste i zoo. Der er også mange, der gerne vil have deres hunderace op at hænge på juletræet – hvilket har resulteret i, at jeg har omtrent 100 hunderacer i mit sortiment.

Jeg elsker selv at finde præcist den kugle, jeg har drømt om, og jeg er vild med at gøre mennesker glade med mine fund,” fortæller Kamilla Sigh.

Hun understreger også, at hvis man sidder og mangler en helt speciel julekugle, som ikke er i sortimentet, så skal man bare rette henvendelse. Så vil hun undersøge, hvorvidt hun kan skaffe lige præcis dit ønske hjem.

Du kan møde Kamilla Sigh og se et udpluk af de mange smukke julefigurer i Tivoli Friheden, hvor Sighs har sin egen julebod helt frem til ‘Jul i Friheden’ slutter d. 30/12 kl. 21.00.

Og hvis du gerne vil se et specifikt produkt i virkeligheden, bringer Kamilla det gerne med til boden.

Del artikel