Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Falsk VVS’er dømt efter tricktyverier mod ældre

Af Line Ingwar Karlsen

En 40-årig mand fra Aarhus skal i fængsel i et år og tre måneder efter, at han fire gange i år stjal penge og smykker fra ældre mennesker i deres hjem. Tyverierne foregik i de ældres hjem, hvor han bankede på og udgav sig for at være vvs’er eller plejer, hvorefter han ubemærket fik fat i forskellige værdigenstande og forlod stedet.

 

Den 15. juli besøgte den 40-årige tre forskellige adresser i Viby. En kvinde på 77 år fik stjålet 600 kroner under den falske vvs’ers visit. En 89-årig kvinde mistede sin pung under besøg fra ”hjemmeplejen”. Og en 58-årig fysisk handicappet kvinde fik taget sit guldarmbånd af den 40-årige tricktyv.

 

Fremgangsmåden fik efterforskerne hos Østjyllands Politi til at rette søgelyset mod den 40-årige, som tidligere er dømt for lignende tyverier. En efterforsker begyndte at undersøge, om tyven havde forsøgt at afsætte guldarmbåndet til en marskandiser. I en butik i Aarhus gav det pote. Den 16.juli – dagen efter tyverierne i Viby – stod den 40-årige kendte kriminelle noteret i marskandiserens bog som en person, der havde solgt et guldarmbånd. Armbåndet var stadig i butikken, og det viste sig at være dét, der var stjålet fra den 58-årige.

 

Den 40-årige havde på det tidspunkt ikke en fast bopæl, men ved at spore hans telefon lykkedes det den 15. august en patrulje at anholde ham i et supermarked i Viby. Efterforskningen kunne ud over de tre tyverier i Viby også knytte den 40-årige op på et lignende tricktyveri i marts i Hadsten.

 

I Retten i Aarhus erkendte den 40-årige alle fire tyverier. Med i dommen på et år og tre måneder var en reststraf fra en dom for lignende tricktyverier begået tilbage i 2015.

 

Anklager Pernille Teilberg Jørgensen er tilfreds med dommen. Det er grove tyverier, der er gået ud over nogle forsvarsløse mennesker, som er blevet snydt og bestjålet i deres eget private hjem. Derudover er den 40-årige i forvejen kendt for lignende tyverier. Derfor er jeg godt tilfreds med, at den 40-årige nu har fået en længere fængselsdom, siger anklageren.

 

Den 40-årige erkendte forholdene og ankede ikke dommen.

 

Del artikel

Andre læser også