Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hantwerk på havnen: Endelig kommer der en oktoberfest med godt håndværksøl og hjemmelavet mad

Af Freja Dumont

Dårlige øl og industrimad er noget, som vi har set i rigelige mænger før i Aarhus. Alt for meget. Men nu sker der noget. Endelig kan man med rette sige. Bryggeriet Humleland og Bistro Goulu er en del af Hantwerk på den gamle havn. De har taget skeen i egen hånd, og laver nu en oktoberfest, som vi aldrig har oplevet i Aarhus før. Det bliver den 5. og 6. oktober, og stemningen bliver som i München bare med markant bedre øl og mad. Det bliver uden tvivl en af årets store fester. En af den slags som samler folk.

 

Udvider med telt

Til arrangementet bliver der sat et telt op i forbindelse den ene port på Hartwerk, så der bliver plads til 200 festglade gæster. I teltet vil der være DJ med god musik – ikke mindst de tyske slagere. Til dem der trodser den snigende efterårskulde, vil der være et hygge udeområde med sømblok og vildmarksbad. De “normale” ølkrus på Hantwerk er lidt for tynde og nok også for fine til opgaven, så der er indkøbt en palle med “rigtige” tyske ølkrus til lejligheden.


Maden fra Goulu

Maden til årets oktoberfest tager udgangspunkt i traditionelt hantwerk. Med tankerne på en klassisk oktoberfest, har Hantwerk sammensat deres version af en oktoberfestmenu. Heri indgår der, sprængt spoleben af gris, Goulus oktoberpølse med øl fra Humleland, grisebryst med peber, sauerkraut, persillekartofler, Brezel, hjemmelavet grov sennep og hjemmelavet karryketchup.

 

Menuen er, som følger:

  • Sprængt spoleben af gris
  • Goulu´s oktoberpølse med øl fra Humleland
  • Kogt grisebryst med peber, sauerkraut og persillekartofler
  • Brezel (bagt tysk brød)
  • Hjemmelavet grov sennep og hjemmelavet karryketchup
  • Inkl. 2 øl serveret ved bordet


Pris per person er 348 kroner. Er to øl i underkanten, kan der tilkøbes 5 x 0,4 liter øl til 250 kroner. Hermed spares 50 kroner. Humleland har meget forskelligt øl på hanerne. Det er der også til oktoberfesten, men der er brygget to nye oktoberøl specielt til festen. Book bord her:

 

Fru. Oktober

Mød Fru. Oktober. En let drikkelig ”tørstslukker” brygget med udgangspunkt i wienerøl, i Danmark bedre kendt som en ”Classic”. Den er lidt mere maltet og sød end pilsneren, hvilket giver masser af karamelsmag. En ren og enkel øl med diskret smag og aroma fra tysk Hallertau Mittelfrüh humle.

 

Hr. Oktober

Tysk inspireret Festbier, også kendt som en Märzen, er Humlelands bud på en lækker, let maltet oktoberfest øl. Den er brygget med dansk pilsnermalt og tysk munich malt, som giver øllet en let sødlig smag. Tysk Hallertau Mittelfrüh humle giver en let bitterhed og lækker aroma. Hr. Oktober har lagret på ståltanke i 3 måneder for at modne øllet.

 

Vi du være sikker på en plads så kan du booke pladser her oktoberfest på Hantwerk

 

Hantwerk

Fiskerivej 2
8000 Aarhus C
Website