Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

LETZ SUSHI: Tirsdag holder samtlige 19 restauranter over hele landet lukket – men hvorfor?

Af anders@sommersangdigital.dk

Tilstanden i verdenshavene er kritisk og for LETZ SUSHI er svaret fuldt fokus på bæredygtig dansk fisk. Kæden går derfor i dialog med kunderne om at ændre på sushi-vanerne.   

 

Når Danmarks største sushi-kæde LETZ SUSHI under parolen ’save the sushi’ på tirsdag holder samtlige 19 restauranter over hele landet lukket, er det for at markere en klar holdning: Vi skal ændre vores adfærd, hvis vi også i fremtiden ønsker at nyde frisk fisk på tallerkenen. Ellers forsvinder fiskene.

 

”Verdens bestand af fisk og skaldyr er alvorligt truet af overfiskeri og forurening. Hvis vi ikke ændrer vores omgang med disse følsomme økosystemer, slår vi simpelthen havene ihjel. Som udbyder af frisk fisk må vi naturligvis selv gå forrest og løsningen svømmer i vores egne farvande, siger Anders Barsøe”, direktør i LETZ SUSHI.

 

Lukkeaktionen den 9. april skal først og fremmest gøre kædens gæster opmærksomme på havenes kritiske tilstand, men for LETZ SUSHI giver det også anledning til at introducere et helt konkret mål om udelukkende at servere dansk fisk, med hovevægt på skånsomt fanget kystfisk, senest i 2025.

 

”For os er et sundt havmiljø sund fornuft og havet omkring Danmark rummer masser af lækker fisk, som vi kan fiske på fuldstændig bæredygtige vilkår. Men vi er nødt til at indgå i en tæt dialog med vores kunder, for på nuværende tidspunkt er der ikke særlig stor interesse for dansk fisk. Derfor er det vores opgave at vise vejen til nye og mere bæredygtige sushivaner, så vi fremover kan undgå at importere f.eks. store mængder tunfisk, da tunen generelt også bliver overfisket af piratfiskere, og dermed begynder at være truet art,” forklarer Anders Barsøe.

 

Blandt en lang række bæredygtige initiativer hos LETZ SUSHI hører desuden indsamling af plast og efterladte fiskenet i samarbejde med organisationen Healthy Seas, et projekt til fordel for havskildpadder i Tanzania i samarbejde med organisationen Sea Sense og et skifte inden sommer til komposterbar takeaway-emballage.

 

I slutningen af 2018 blev LETZ SUSHI som den første sushikæde i Europa fuldt certificeret inden for deres indkøb af bæredygtigt fanget og ansvarligt opdrættet fisk, bl.a. gennem tæt samarbejde med WWF. MSC- og ASC-certificeringerne er de mest troværdige miljømærkninger, man kan opnå som sushikæde og de bevirker, at fisk og skaldyr kan spores fra sushitallerkenen og tilbage til de certificerede bæredygtige fiskerier og ansvarlige opdrætsanlæg, de kommer fra. Det betyder, at man som spisende gæst er sikret imod overfiskeri, piratfisket tun og u-bæredygtig produktion af hormon- og antibiotikasprøjtede laks eller rejer.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også