Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikkollektivet Keminova Cowboys udgiver deres 2. album Cirkus Danmark

Cirkus Danmark er det andet udspil i den jyske opera-fortælling om musikerkollektivet, Keminova Cowboys, der i skrivende stund består af Michelle Birkballe, Sonja Hald, Hverdagens Helte, Ulvetimen og Telestjernen alias Rasmus Johansen fra Fly.

 

Pladen er indspillet på Cirkusfabrikken, der ligger lige i hjertet af Salling og med hjælp fra rå-kompetente musikere som Mikkel Rørbæk på lapsteel og slideguitar, Katharina Dahl på sang og harmonika, Jens Munch på tangenter og Kasper “Lefty” Vegeberg på ringende surfguitar.

 

Teksterne er – ligesom på den første plade, Prinsessen af Jylland – stadigvæk i fokus og denne gang repræsentant for det cirkus, som vi møder alle vegne i hverdagen: I medierne, i parforholdet, på festivalen, ved Karup Å, på arbejdspladsen, i Hamborg, i Dagli’ Brugsen, ved busstoppestedet, i revolutionen. Ja, Cirkus Danmark er alle vegne. Nu også snart på digitale afveje, CD og vinyl.

 

Den bagvedliggende historie

Da cowboyderne første gang mødtes i 2017 fik alle en ekstatisk følelse – følelsen af, at musikerens ellers ofte ensomme skriveboble var sprunget for en stund, og lysten til at “lege” med andre, involvere sig i hinandens metoder, (hele synergien) gjorde, at alle gik rigere derfra. Der bliver en nærmest gensidig afhængighed mellem de individuelle sangskrivere og dette fællesskab: Man vil tilbage til Keminova-lejren, så nye tekster, melodier, arrangementer og ikke mindst fortællinger kan rejse sig i fællesskab. Fortællinger som denne gang kredser om det hverdagscirkus, vi – som nævnt – alle er en del af.

 

Cirkus Danmark – uddybende …

Ja, Cirkus Danmark udspringer i det vi ser og oplever omkring os hver dag og der er nok at gribe ind i og give en papnæse på! Og vi behøver ikke engang kigge udenfor os selv, vi kan gribe i egen barm i det cirkus – det kan være blot at få et familieliv til at fungere med børn, fuldtidsjob og musikken, der insisterer på at blive ved med at trænge sig på og kræve sit udtryk, sit afløb og sin tid!

Musikkollektivet Keminova Cowboys udgiver deres 2. album Cirkus Danmark

Derfor har Keminova Cowboys gjort det igen. For Keminova Cowboys er mere end bare musik. De er også et fællesskab. Altså et rigtigt fællesskab. Ikke bare en gruppe på Facebook eller det der ligner. For vi har behov for fællesskaber, da vi lever i en tid, hvor – vi mener – det i højere grad handler om at rykke sammen.

 

Der er efterhånden kun den lokale – og sammenlagte – folkeskole at mødes i. Eller idrætsforeningen for den sags skyld, hvis den altså ikke også står på vippen af at miste de sidste frivillige kræfter. Eller købmanden. Hos købmanden mødes man og snakker, som man gjorde i gamle dage. Det samme synes vi at Keminova Cowboys kan. Vi kan samles og hygge om et fælles projekt, som vi tror på og mærker giver mening. I det her tilfælde musikken. Derfor fællesskabet i Keminova Cowboys. Og derfor Cirkus Danmark.

 

Fakta:

Dato for release på online-tjenester: 20. marts 2020

Dato for release af vinyl: 3. april 2020

Dato for release af CD: 3. april 2020

Facebookside:

 

Musikkollektivet Keminova Cowboys udgiver deres 2. album Cirkus Danmark