Takeaway i gårdhaven: Norsminde Kro laver bl.a. smørrebrød som takeaway
COVID-19 har lært mange af os at tænke anderledes. Det ses blandt andet på Norsminde Kro, hvor de har lavet en ny gårdhave, en vinhandel og nu takeaway fra køkkenet i baggården. Det er allerede en succes, og nu er menukortet udvidet med dagens ret.
Hvad siger du til hjemmelavet smørrebrød med smørstegt rødspættefilet, hønsesalat med svampe, kartoffelmad med bacon og mayonnaise, en rejemad med pocheret æg eller nystegte frikadeller med kartoffelsalat af nye, lokale kartofler eller en flæskestegssandwich i briochebolle med hjemmesyltet rødkål og agurk?
Smørrebrød fra øverste hylde
Smørrebrød er i dag en bred betegnelse, og det laves i forskellige kvaliteter. Norsminde Kro har et køkken med kokke i den bedste liga. Tilsæt så de bedste og friskeste lokale råvarer, og vupti, så er der smørrebrød på niveau med Adam Aamann. Og til priser, som er under det halve. Det er moderne smørrebrød med twist, og som er lavet på lokale friske råvarer. Priserne starter ved 55 kroner.
Alt er hjemmelavet
Maden er hjemmelavet og frisk, som den altid er på Norsminde Kro. Sådan skal det være, uanset om det er takeaway eller kroens fine dining. Det er holdningen hos ejeren af Norsminde Kro, Søren Pedersen. Han lover, der ikke er sparet på kvaliteten af råvarerne til takeaway, og alt er selvfølgelig lavet fra bunden. Det burde være unødvendigt at sige, for sådan har vi altid gjort, men i dag er det jo langt fra alle, som laver deres mad selv, men falder let for industriprodukterne i de store plastik-spande.
Ny gårdhave i den gamle baggård
Kunderne har jo efterspurgt god og hjemmelavet takeaway et godt stykke tid, fortæller Kromanden. Men før COVID-19 var der nok at se til, og vi havde ikke lige tiden og måske heller ikke lysten til takeaway. Men det ændrede coronaen på, fortæller Søren Pedersen. De mange selskaber, fester, møder, konferencer med videre, som var i den fyldte ordrebog, blev jo annulleret over natten. Men det gav også mulighed for nye tiltag – blandt andet vinhandlen, gårdhaven og takeaway.
Jeg var slet ikke klar over, efterspørgslen var så stor herude. Alle sommerhusene er udlejet, så det er overvældende, så mange kunder vi har, afslutter Søren Pedersen.
Den nyindrettede gårdhave ligger ved den ældste del af kroen. Det er her, man henter sin mad, eller spiser den. Der er stole, og man må gerne spise sin takeaway der, samt drikke vin eller øl til. Dog er der ingen servering, men priserne er også i afdelingen for høkerpriser.
Ingen ventetid, bestilling og betaling sker online
Hvad, der kan bestilles af mad, ligger altid online her. Man bestiller, betaler og vælger hvilket tidspunkt, man vil hente sin mad. Så der behøver ikke at være ventetid, med mindre man vil drikke et glas vin, mens man venter. Hvis man bestiller, mens man er i gårdhaven, er der selvfølgelig ventetid, men ellers er der ikke.
Både frokost og aften alle ugens dage
Der er takeaway fra klokken 11.30 til 15.30 – det er frokost. Aftenmenuerne starter med afhentning fra klokken 16.30 til 19.30.
Det er kun i sommerperioden, at ovenstående åbningstider gælder. Åbningstiderne kan ses her: