Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse NS19: Gnags – de må klare sig på charmen

Af anders@sommersangdigital.dk

Vilde kaniner, burhøns, danskvand og ER I DER? Gnags lignede sig selv og havde det hele med til dagens koncert.

 

Anmeldelse NS19: Gnags - de må klare sig på charmen

 

Gaggede gangarter

I det øjeblik musikken til ‘Den dejligste morgen’ begyndte, og Peter AG kom på scenen, brød publikum ud i stort jubel. Der var ingen tvivl om, at folk havde glædet sig til at se Gnags. Sangen blev efterfulgt af en kavalkade af Gnags´gamle hits. ‘Danmark’, ‘Fodgænger’, ‘Slingrer ned ad Vestergade’ holdte et fast tag i publikum, og feststemningen bredte sig. Peter AG løb rundt på scenen, kastede rundt med hovedet i sin velkendte stil, bevægede kroppen i mærkelige, skæve moves og gakkede gangarter. Ind imellem gik det ud over sangen, og hans stemme druknede i musikken. Hans energi på scenen er overvældende, at publikum bar over med, at han til tider mistede både pusten og sangen. Det er langt fra alle 66-årige, som kan bevæge sig på den måde.

 

 ‘Tak fordi, vi måtte komme. Det er længe siden, vi har været på græs i Aarhus, så nu skal vi eddermane vise noget. Meget af musikken er lavet lige her ovre i Viby, så vi kender området,’ siger Peter AG undervejs. Han havde et godt tag i sit publikum.

Anmeldelse NS19: Gnags - de må klare sig på charmen

 

Høj sol over Århus

Der er ingen tvivl om, at Gnags nyder at stå på scenen denne solskinseftermiddag. Peter AG takkede flere gange publikum og fik dem med på alt. ‘Lav sol over Århus’ fortsatte den nostalgiske rejse, og publikum svingede armene som var de sole, som publikum har gjort i årtier til dette nummer. Niels Mathiasen på saxofon fyldte på scenen, og han tilførte numrene som ‘Dansende blå linealer’ og ‘Lav sol over Århus’ noget ekstra swing.

 

Robot’n’roll

På trods af at Peter AG på scenen ytrede, at mange efterspørger de nye nummer, faldt energiniveauet i koncerten, da Gnags spillede ‘Når robotterne kommer’, ‘Guldkaret’ og ‘Syndflod af plastik’ fra deres nye plade ‘Robot’n’roll’ fra 2019. Publikum mistede fokus på trods af bandets ihærdige forsøg på at holde fast i dem. Men så snart ‘Under Bøgen’ og ‘Kærester’ blev spillet, var publikum tilbage.

Anmeldelse NS19: Gnags - de må klare sig på charmen

 

Vilde kaniner

Herefter kom hittene som perler på en snor.  ‘Vilde Kaniner’ blev afløst af ‘Burhøns’ og kulminerede i ‘Mr. Swing King’. Tak for dejlig opbakning. Det var dejlig at være her. Med disse ord gik Gnags fra scenen i et kort øjeblik, inden de kom tilbage og spillede ‘Når jeg blir gammel’ og “Rytmehans”.

Anmeldelse NS19: Gnags - de må klare sig på charmen

 

Vurdering

Dagens koncert var på alle måder et nostalgisk gensyn med Gnags. ‘Så må vi klare os på charmen’, synger Peter AG i den nye sang ‘Robotterne kommer’ – og det gør Gnags i høj grad. Det er charme, rutine og nostalgi, der  kendetegner Gnags.

 

Musikken svinger utrolig godt. Per Frost tager kegler på sin guitar, og Anne Sejr som korsanger støttede godt op om Peter AGs stemme. Det var svært for publikum at stå stille til Gnags´ fængende og smittende rytmer. Koncerten blev en folkefest, hvor de gamle numre fangede publikum, og genkendelsens glæde og begejstring løftede Gangs. Fire stjerner for en folkefest på NS19.

 

Anmeldelse NS19: Gnags - de må klare sig på charmen

 

Anmeldelse NS19: Gnags - de må klare sig på charmen

 

Anmeldelse NS19: Gnags - de må klare sig på charmen

Del artikel

Andre læser også