ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Står klar næste år: Her kommer helt nye byhuse og lejligheder midt i Aarhus

Af Michael Qureshi

Som noget helt særligt bringer et nyt boligprojekt eksklusive byhuse til Aarhus C.

Nærmere bestemt rejses ejerboligerne i den kreative bydel Godsbanen, som de senere år har været gennem en spændende udvikling og i dag er et populært mødested midt i byen.

Udover fem unikke byhuse består det nye boligprojekt af 46 lejelejligheder samt syv mindre erhvervslejemål i stueetagen.

Projektet er udviklet af KPC, og EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus står for salget af byhusene og udlejningen af lejlighederne.

Prøveboliger forventes klar i september.

Det skriver man i en pressemeddelelse mandag.

I første kvartal af 2022 kan nye beboere slå rødder i Aarhus K’s spirende kvarter på Godsbanearealet.

Henrik Hoffmann, udviklingsdirektør i KPC, siger;

“Vi har netop nået en vigtig milepæl, da elementrejsningen er påbegyndt, hvilket betyder, at byggeriet nu for alvor rejser sig fra jorden.

Vi har udviklet projektet med tanke på at videreføre den kreative og mangfoldige åre, der kendetegner området, og derfor kommer der både fem byhuse, som vil tiltrække børnefamilier og seniorer, og 46 lejelejligheder, som primært henvender sig til et yngre publikum.

For at understøtte den levende stemning på Godsbanen kommer der også mindre erhvervslokaler til fx caféer, butikker, gallerier eller mindre kontorlejemål i gadeplan, og gårdrummet bliver et samlende byrum med grønne oaser, legepladser og grillområder.”

Står klar næste år: Her kommer helt nye byhuse og lejligheder midt i Aarhus

Arkitekttegnede byhuse og lejligheder

Tonny Broberg, projektchef i EDC Poul Erik Bech Aarhus, fortæller om boligerne;

“Det er noget helt særligt, at der nu kommer nyopførte byhuse til Aarhus C.

De 120-129 m² store byhuse er i tre plan med tre soveværelser og to badeværelser.

I alle byhusene kan man fra den øverste etage tilgå egen vestvendt tagterrasse, og til hvert byhus hører brugsret til et mindre gårdareal.

Ejerboligernes stueplan indrettes med bryggers, badeværelse og to gode værelser med hems. Førstesalen bliver hjertet i boligerne med et stort køkken/alrum i åben forbindelse til stuen, og øverste etage indrettes som en selvstændig forældreafdeling med stort soveværelse og badeværelse,” siger han og fortsætter;

“Alle 46 lejelejligheder får skønne altaner, hvorfra solen og den vibrerende stemning på Godsbanen kan nydes.

Projektet er selvsagt en gevinst for de kommende ejere og lejere, som flytter ind i de unikke boliger, men det bliver også en gevinst for besøgende og andre beboere i området, da det spændende kvarter kommer til at live endnu mere op.”

Står klar næste år: Her kommer helt nye byhuse og lejligheder midt i Aarhus

Aarhus’ nye og kreative bydel

Gennem de senere år er Godsbanearealet gået fra at være et industriområde til at være et kreativt knudepunkt midt i byen.

“I Aarhus K mødes gamle godsbanebygninger og skurvogne med innovative iværksættersjæle.

Aarhus K er blevet en bydel, hvor kultur og kreativitet blomstrer.

Her ligger Teater Katapult, og i Godsbanens kulturproduktionscenter er der værksteder, grupperum, udstillingsrum, mødelokaler og store udendørs fællesfaciliteter, hvor man kan opleve udstillinger, oplæsninger, koncerter og markeder.

Aarhus’ nye arkitektskole står også snart færdig på Godsbanen, så til sommer vil det kreative område fyldes med mange unge studerende,” siger Simone Sand, projektansvarlig i EDC Poul Erik Bech Aarhus.

Del artikel

Andre læser også