Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smag Danmarks vildeste ostemad: Oste-walks, -talks og -tastings på Food Festival

Af Jan L. Pedersen

Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og -smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.

 

Måske verdenshistoriens lækreste ostemad

De kække kokke fra Aarhus-restauranten Hærværk vandt ikke 1.-præmien, da den første udgave af konkurrencen “Danmarks bedste osteret” løb af stablen sidste efterår. De vandt til gengæld dommernes hjerter med, hvad der måske er verdenshistoriens lækreste ostemad: En superekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise på et krydret honningkagebrød smurt med Naturmælks fede cremefraiche. Lørdag 7. september kan gæsterne til Aarhus Food Festival ved selvsmag opleve, hvad køkkenchefen kalder for en “nostalgisk tribute til min bedstefar”, når Hærværk-teamet bemander Ost & kos velduftende ostevogn kl. 11-16. Det er nyskabende ostemad i verdensklasse – og ganske gratis at smage.

Smag Danmarks vildeste ostemad: Oste-walks, -talks og -tastings på Food Festival

 

Hvad er en god ost?

Vil man gerne gå mere i dybden med ostemadens kvaliteter, produktion og smag, er der kommenteret ostesmagning søndag 8. september kl. 13.30 og igen kl. 16, hvor vi dykker ned i oste-eksistentialistiske spørgsmål som: Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Det bliver et grundkursus i osteforståelse med smagning af 6 lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet med Ost & kos osteformidler Rasmus Holmgård. Det er gratis at deltage, hvis man har billet til festivalen, men pladser skal reserveres på forhånd via foodfestival.dk.

Smag Danmarks vildeste ostemad: Oste-walks, -talks og -tastings på Food Festival

 

Mød nogle af Danmarks bedste osterier

Og for dem, som foretrækker at høre ostehistorierne fra hestens egen mund, inviterer Ost & ko på oste-walk lørdag 7. september kl. 11.30 og igen kl. 14.30. Den velsmagende vallevandring starter ved Ostevognen og Hærværks vilde ostemad og går derefter rundt til osteekvilibristerne fra Them Mejeri, Arla Unika, Thise og Mammen, hvor der kan smages, spørges, nørdes og high-fives med ostemagerne over de seneste frembringelser fra nogle af Danmarks bedste osterier. Det er gratis at traske med på walk’en, når man har billet til festivalen, men man skal reservere sin plads på foodfestival.dk.

Smag Danmarks vildeste ostemad: Oste-walks, -talks og -tastings på Food Festival

 

Ost & ko

Er titlen på Mejeriforeningens fortsatte indsats for at styrke og stimulere den danske ostekultur. 2019 er Ost & kos 5. kampagneår med inspirerende og lærerige aktiviteter for mejeri- og madprofessionelle, gastronomiske formidlere og osteelskende forbrugere.

 

 

Fakta om Food Festival

Food Festival er Nordens største madfestival, hvor madinteresserede, børn med nysgerrige smagsløg, prominente kokke fra ind- og udland, producenter, forskere, formidlere kan gå på opdagelse i madens forunderlige verden. Kogt ned til én sætning – et folkeligt samlingspunkt for alle madentusiaster. I 2019 løber festivalen af stablen 6.-8. september. Det er 8. gang, festivalen afholdes. Læs mere på foodfestival.dk

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også