ANNONCE
Pristjek: Her kan du købe julemenuen billigst
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pristjek: Her kan du købe julemenuen billigst

I et pristjek på de 13 mest typiske varer til julemiddagen er Rema 1000 billigst blandt 10 butikker tæt forfulgt af Netto og Lidl. Meny og Aldi er dyrest.

 

 

DinKurv.dk har testet priserne på de mest gængse julevarer – and, flæskesteg, kirsebærsauce mm. – for at finde prisen på den billigste julemiddag til ca. 6-8 personer. Rema 1000 vinder testen med en samlet pris på 242,80 kr., mens Meny er dyrest med en samlet pris på 396,88 kr. Man kan altså spare 154,08 kr. (39%) ved at købe varerne i Rema fremfor Meny.

 

Rema 1000 er billigst med en kurv til 242,80 kr. Det skyldes bl.a. deres stærke tilbud på flæskesteg, piskefløde og kirsebærsovs, hvor de klart slår de fleste af konkurrenterne, siger Thomas Dahl, der er direktør i online pris-sammenligningsportalen,  DinKurv.dk.

 

Pristjek på en klassisk julemenu 

  • Rema                       242,80 kr.
  • Netto                       256,55 kr.
  • Lidl                          264,68 kr.
  • Føtex                       285,10 kr.
  • Bilka                        296,96 kr.
  • Fakta                       334,70 kr.
  • Superbrugsen        343,97 kr.
  • Kvickly                     356,42 kr.
  • Aldi                          357,67 kr.
  • Meny                       396,88 kr.

 

Pristjek: Her kan du købe julemenuen billigst

 

Generelt ligger discountbutikkerne Rema 1000, Netto og Lidl i top, mens Aldi i denne analyse taber på deres forholdsvis dyre kød. Og netop på kødet er der store besparelser at hente. Flæskestegen koster f.eks. tre gange så meget i Kvickly, som den gør i Netto, Lidl og Rema 1000. Allerede her kan du altså spare de første 80 kr.

 

Der er naturligvis et massivt fokus på julemaden hos alle butikkerne. De kører tilbud på mange af varerne og kigger naturligvis på hinanden. F.eks. er kiloprisen på mandler den samme i 9 ud af 10 butikker. Alligevel er der væsentlige prisforskelle, når man regner det hele sammen – således er de 3 billigste butikker mindst 20% billigere end de 5 dyreste, siger han.

 

Sammenlign priser på din specifikke julemenu

Hvis du gerne vil sammenligne priser på din helt specifikke julemenu, kan du gøre det på DinKurv.dk, der er en uafhængig forbrugerportal, som sammenligner priser fra Danmarks fire online supermarkeder (Rema 1000, Nemlig.com, Osuma.dk og Coop) for at give forbrugerne overblik og gennemsigtighed.

 

Om analysen

For hver vare er fastsat en ønsket mængde (f.eks. 300g) – og kun medtaget varer i et vægtinterval tæt herpå (f.eks. 2-400g).  Der er taget udgangspunkt i den billigste variant af varen (kg/l-pris), der kan findes i butikken. Nogle priser, er omregnet fra en anden vægt for at sikre sammenligningsgrundlag.

 

Der er medtaget tilbud fra samtlige butikker. Priserne vil derfor variere over de næste dage i takt med, at der kommer nye tilbud. Priserne er indsamlet uden butikkernes medvirken. Analysen er baseret på varernes pris den 16. og 17. december 2019 i butikker i Aalborg.

 

Seneste nyt