Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ramt af massive lukninger: Nu er aarhusiansk storcenter solgt

Af Freja Dumont

Med de seneste mange butikslukninger står to tredjedele af alle butikkerne tomme i City Vest.

Hele 40 ud af 65 lejemål er lukkede, og der der er ikke længere tvivl om, at der skal ske noget nyt i storcenteret, som ligger i Gellerup.

Nu har Danske Shoppingcentre solgt City Vest til entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, som nu vil nu opstarte en afdækning af, hvordan centret i fremtiden kan bidrage til den fortsat positive udvikling af bydelen. Det skriver de i en pressemeddelelse.

“Vi er meget glade for at have indgået en aftale om køb af City Vest, der i kraft af sin placering, butikker og historie rummer et stort potentiale i relation til udviklingen af bydelen, der for alvor tager form og fart i disse år.

Vores store engagement i bydelen og gode samarbejde med blandt andre kommunen og Brabrand Boligforening, giver os gode vilkår for i tråd med den visionære helhedsplan for området netop at tænke i helheder, der tilgodeser både City Vest, Gellerup og ikke mindst Aarhus,” siger afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach. 

Vil gøre Gellerup attraktiv

Gellerup har over en længere årrække gennemgået en markant byudvikling med etableringen af det kommunale kontordomicil Blixens, det nye Sports- og Kulturcampus, nye, levende bykvarterer og erhvervslejemål samt renoveringer af den almene boligmasse.

Derudover er der ambitiøse planer for de endnu ikke udviklede områder i bydelen. 

A. Enggaard er en af de absolut største udviklere af Gellerup-området, og City Vest bliver derfor en del af et større engagement med fokus på at gøre Gellerup til en attraktiv og sammenhængende bydel med attraktive kvalitetsboliger, nye offentlige tilbud, herunder ny skole og ny daginstitution, samt et tiltalende og dynamisk erhvervs- og byliv. 

Store visioner for fremtiden

Indtil nu har City Vest været ejet af Danske Shoppingcentre, der efter frasalget ejer 17 shoppingcentre fordelt i hele landet.

Nu har de givet stafetten videre til A. Enggaard, for selv at fokusere mere på de resterende shoppingcentre i porteføljen. 

“A. Enggaard kommer med den helt rigtige erfaring og vision for at udvikle lokalområdet, og jeg er derfor meget tilfreds og tryg ved, at City Vest er overdraget til netop dem.

Jeg er sikker på, at City Vest går en spændende fremtid i møde, og det glæder mig, at der er planer om at samtænke planerne for City Vest med kommunens visioner for området. Det bliver godt for byen og borgerne,” siger Jesper Faurholdt, adm. direktør i Danske Shoppingcentre. 

A. Enggaard er blandt landets største entreprenør- og byudviklingsvirksomheder, og står bag flere andre kendte byudviklingsprojekter, som fx Ceres Byen og Sydhavnskvarteret i Aarhus, Odense indre havn og udviklingen af det gamle Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund til den nye bydel Vridsløse. 

Overdragelsen får ikke indflydelse på den nuværende drift af City Vest, og kunder vil fortsat kunne shoppe og gøre sine daglige indkøb i centret i Brabrand. 

Del artikel

Andre læser også