ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tidligere restaurantchef fra Jacobs BarBQ åbner ny madbod

William Malloul var i 20 år ansat hos den legendariske pita- og grillbar, Jacobs BarBQ, i Vestergade i Aarhus. Nu åbner den multikulturelle madkunstner sin egen madbod hos Aarhus Central Food Market, og det er med nordafrikansk shakshuka på menuen.

Tidligere restaurantchef fra Jacobs BarBQ åbner ny madbod

Shakshuka er en specialitet, som stammer fra det tunesiske køkken og siden er blevet videreudviklet i det jerusalemske køkken. På hebraisk betyder shakshuka ”en god sammenblanding,” og navnet passer fint til retten, der består af pocheret æg på en tyk og krydret grøntsagssauce bestående af tomater, peberfrugter, auberginer og hvidløg.

Tidligere restaurantchef fra Jacobs BarBQ åbner ny madbod

”Du kan spise shakshuka både til morgenmad, til frokost og til aftensmad, og du kan endda vælge en vegansk udgave kun med grøntsager. Jeg tilbyder en traditionel shakshuka med auberginer, tomater og rød peberfrugt, og en grøn version med spinat og fetaost. Begge serveres i støbejernspande og med små delikatesser ved siden af – for eksempel marokkanske soltørrede oliven, spicy gulerødder, tahin-sauce og en lækker chili-madcookie, ” fortæller William Malloul.

 

Shakshuka åbner torsdag d. 1. marts

William Mallouls madbod ”Shakshuka” åbner torsdag d. 1. marts i boden overfor GRØD hos Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv. På åbningsdagen er der halv pris hele dagen. Passionen for madlavning har altid været der for William Malloul, der er født i Frankrig, vokset op i Israel og har boet i Danmark de sidste 25 år. Ideen med at åbne sin egen madbod fik William Malloul dog en dag, han stod og lavede mad for åbent vindue i køkkenet hos Feinschmecker Café i passagen ved Guldsmedgade.

Tidligere restaurantchef fra Jacobs BarBQ åbner ny madbod

”Folk kom gående helt ovre fra Føtex og spurgte mig, hvad det var for noget mad, der duftede så dejligt. Det gav mig ideen til at åbne en shakshuka-bod i Aarhus. Ligesom den dag i køkkenet hos Feinschmecker Café vil det komme til at dufte af spicy krydderier, ristede peberfrugter og fyldige saucer fra gryderne i min madbod, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan markedets gæster tager imod min shakshuka,” siger William Malloul.

 

Prisen for en traditionel shakshuka er normalt 90 kr., mens varianten med spinat og fetaost kommer til at koste 100 kr. Foruden shakshuka vil William Malloul også tilbyde sabih – en irakisk/israelsk specialitet til 55 kr. og en dagens ret, som for eksempel kan være en cremet kikærtesuppe, til 55 kr.

 

Se mere her

Del artikel