Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unikt og håndlavet: Mor og datter står bag ny keramik-butik i Aarhus

Af Freja Dumont

Der er netop åbnet den hyggeligste lille keramik-butik på Mejlgade i Latinerkvarteret.

Når du træder ind i butikken, bliver du mødt af skønne pastelfarver malet på helt unikt keramik.

Netop ordet ‘unik’ beskriver meget godt udvalget hos Skaev Keramik. Her finder du nemlig ikke to ens ting og alt fra kopper til skåle og fade er håndlavet af Tine Braun og hendes datter Emma Braun.

“Alle vores kopper er forskellige, da vi ikke kan – og vil – dreje efter mål. De er også lidt skæve, da vi ikke altid har helt styr på leret. Men det er netop det, vores kunder kan lide. Man kan finde ”sin helt egen kop”.

Startede som corona-projekt

Mor og datter startede deres fælles keramikprojekt op under første corona-nedlukning i 2020 – egentlig mest som et hyggeprojekt for at få tiden til at gå.

“Jeg havde ikke mange opgaver i mit lille freelance-designbureau på daværende tidspunkt, og Emma var hjemsendt fra gymnasiet.

Vi er ikke uddannede keramikere, men havde deltaget på et par aftenskolekurser og var faldet helt for arbejdet med leret.”” siger Tine.

Kort inden jul købte Tine en lille keramikovn og en drejeskive. Og her fra tog det fart, da en lokal pige købte en kop, og lagde den på sin Instagram. Det viste sig nemlig, at der var interesse fra flere sider for at købe det unikke og skæve keramik.

“Her fra gik vi all in på at forme, dreje, glasere og dekorere keramik hjemme i vores lille skur på terrassen,” siger Tine.

Takkede nej til større boligkæde

I dag forhandles Tine og Emmas keramik hos flere forskellige forhandlere omkring i Danmark, de har en succesfuld webshop og deres Instagram har rundet lige knap 10 tusinde følgere.

Alt er stadig lavet i hånden – glaseret, dekoreret, drejet, formet og brændt – i familiens værksted på Fyn eller i den nye butik i Aarhus.

“Det er virkelig vigtigt for os, at det bliver ved med at være et sjovt og kreativt pusterum og ikke pludselig bliver et uoverskueligt samlebåndsarbejde.

Derfor måtte jeg også takke nej, da en større boligkæde spurgte, om vi ville producere keramik til både deres butikker og webshop.

Vi har kun fire hænder, og vi vil gerne bibeholde friheden i, at vores keramik er skævt og personligt, og at vi ikke laver noget efter mål eller bestilling.

Et godt makkerpar

Butikken holder lige nu åbent fra torsdag til søndag, eftersom Tine stadig driver sit freelance-designbureau fra boligen i Strib ved Middelfart.

“Jeg har længe drømt om at åbne en butik og et værksted i Aarhus, hvor jeg oprindeligt kommer fra, og hvor mine tre voksne børn også bor i dag,” siger Tine.

Derudover er det også en god måde for mor og datter at ses ofte på.

“Jeg er lige flyttet til Aarhus, og det er rigtig rart og hyggeligt, at min mor og jeg har fået butikken. Vi er et godt team, og det er fedt, at vi kan dyrke vores passion og hobby sammen,” siger Emma Braun.

Med tiden er planen, at de to også vil afholde forskellige keramik-kurser i den lille butik på Mejlgade.

Unikt og håndlavet: Mor og datter står bag ny keramik-butik i Aarhus

Skaev Keramik holder lukket i januar grundet renovering, men herefter kan du igen besøge butikken hver torsdag til fredag kl. 10 til 18 og lørdag til søndag fra 10 til 15 – eller når skiltet ude.

Hvad: Skaev Keramik
Hvor: Mejlgade 16

Del artikel

Andre læser også