Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 måneder til Jul:  Den Gamle By holder fast i juletraditionerne – bortset fra trængslen

Af anders@sommersangdigital.dk

I Den Gamle By er man godt i gang med forberedelserne til jul. Den særlige stemning, lyset og maden ændres der ikke ved, men museet varsler nu ændringer i billetsalget grundet COVID-19 restriktioner. Gæster skal fra 9. november købe billetter hjemmefra, inden man møder op ved indgangen!

 

Et sikkert museum

I en tid, hvor intet længere er som det plejer, holder Den Gamle By fast i de traditioner og historier, som mange danskere forbinder med en rigtig jul. I år bliver ingen undtagelse. På trods af COVID-19 er museet et meget sikkert sted at besøge med sine mange kvadratmeter både ude og inde, hvor aktiviteter og udstillinger er spredt over et stort område.

 

3 måneder til Jul:  Den Gamle By holder fast i juletraditionerne – bortset fra trængslen

 

Mindre trængsel og alarm 

Som en ekstra foranstaltning til julesæsonen, skal gæsterne selv købe deres billetter online på museets hjemmeside. Jul i Den Gamle By åbner 21. november og billetter kan købes fra 9. november. Det skal sikre, at der ikke opstår større kødannelser – eller ”trængsel og alarm” om man vil – ved indgangen.

 

”Vi tror på, at vores gæster har forståelse for, at dette initiativ udelukkende sker for deres eget ve og vel. Samtidig opfordrer vi vores gæster og deres familier til at planlægge deres julebesøg i god tid, så man er sikker på at komme i Den Gamle By på den ønskede dag” siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

 

”Rør blot ikke ved min gamle jul”

Det gamle købstadsmuseum er fyldt med 400 års julehistorie om lys og mørke, mødet med mennesker fra en anden tid, tro og overtro, sange og smagsoplevelser. Elementer, som er gået i glemmebogen alle andre steder end i Den Gamle By. Thomas Bloch Ravn uddyber:

 

”Juletraditionernes styrke og historiske dybde er med til at give os en følelse af at høre til og være en del af noget, der er større end os selv. Uden egentlig at tænke særligt over det, kommer man i kontakt med nogle meget dybe rødder, som man ikke er opmærksom på, når dagligdagens karrusel kører for fuld fart. Det er de rødder, som Den Gamle By forsøger at tydeliggøre for vores julegæster.”

 

Billetter til Jul i Den Gamle By kan købes fra mandag den 9. november på www.dengamleby.dk

 

3 måneder til Jul:  Den Gamle By holder fast i juletraditionerne – bortset fra trængslen

 

 

 

Del artikel

Andre læser også