Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10 budgetvenlige efterårsaktiviteter 

Af Line Ingwar Karlsen

#Artiklen er sponsoreret

 

Sommeren, kort som den altid er, har forladt os; bladene har skiftet farve og falder af træerne, og det er tid til at finde det varme tøj frem igen. Men hvad skal man give sig til når man ikke længere kan sidde ude og nyde de lange aftener på terrassen? Fra frugt til chokolade og hjemmelavede eddiker – her er 10 budgetvenlige idéer:

 

  1. Drik varm chokolade. Efteråret er ikke fuldendt medmindre du nyder et par kopper varm chokolade på de mørke og blæsende efterårsaftener. Skal det være luksus? Så husk skumfiduserne!

 

  1. Lav græskarsuppe. Nyd efterårets yndlingsgrøntsag ved at lave en lækker, cremet, hjemmelavet portion græskarsuppe. Pift det hele op med bacon, linser og/eller æbler.

 

  1. Strik et halstørklæde. De kortere og kortere efterårsaftener er det perfekte tidspunkt at lære at strikke hyggelige tørklæder (til dig selv og dine kære). På den måde kan du måske også nå at klare et par julegaver!

 

  1. Lav jeres egne duftlys. Som du sikkert husker fra skolen så er det både sjovt og nemt at lave sine egne stearinlys, og det er næsten kun ens fantasi der sætter grænsen for hvilke sjove farver, former og dufte man kan skabe.

 

  1. Sylt. Dem af os der er så heldige at have en stor have, har måske allerede været i gang, men mindre kan bestemt også gøre det. Det bedste er at gå udenom grønsagerne i de store supermarkeder, og allerbedst er det som regel hvis grøntsagerne kommer fra en torvedag eller lignende.

 

  1. Lav dine egne mad olier og eddiker. Rapsolie er et rigtig godt alternativ til olivenolie, både fordi den er lokal og smager skønt, men også fordi den er lysere i farven, og derfor bedre optager farverne fra de tørrede frugter, krydderier eller grønsager. Prøv også at tilsætte tørrede roser til eddiken, det smager og dufter vidunderligt i en dressing.

 

  1. Inviter vennerne til vinsmagning. De syltede grøntsager og frugter og de hjemmelavede olier og eddiker skal have tid til at opsuge aroma og smag fra de mange spændende ting du har infuseret dem med, men heldigvis har vi altid vin. Inviter vennerne til en vinsmagning og fremvis alle de farvestrålende sylteglas og flasker i spisekammeret.

 

  1. Hold en fest. Det er ikke kun eddike og olie man kan pifte op med lidt hjemme-alkymi, du kan også eksperimentere med at lave din egen gin eller din egen smagsvariant af vodka. Jo længere tid de har til at trække desto bedre. 

 

  1. Få mere disco i dit liv med Jammin Jars. Vi er færdige med at lave syltetøj, men vi bliver aldrig færdige med at proppe syltetøjsglas i spilleautomaten Jammin Jars. Så uanset om gæsterne er gået hjem eller de er her endnu, kan du nyde disco stemningen og finde inspiration til den næste stribe af syltetøj kombinationer i spillet hvor 80’erne aldrig slutter. 

 

  1. Læs en god bog. Der findes måske ikke noget mere hyggeligt og efterårsagtigt end at krølle sig sammen på sofaen med en god bog. Hvis der er et par tæpper involveret og den kop varm chokolade vi nævnte tidligere, så er det fuldendt.

 

 

Del artikel

Andre læser også