Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

140 almene boliger på vej ved Godsbanen

Illustration af Cubo Arkitekter
Illustration af Cubo Arkitekter

Byrådet har vedtaget lokalplan, der giver plads til almene boliger og boliger til socialt udsatte

 

Byrådet godkendte onsdag aften lokalplan 1046. Den giver plads til, at Boligforeningen Ringgården opfører 140 almene boliger med tilhørende fællesfaciliteter ved Godsbanen. Grunden omfatter 4.000 m2 , hvor lokalplanen giver mulighed for at opføre en etageboligbebyggelse på op til 13.000 m2 med almene familieboliger samt små boliger til socialt udsatte. Bebyggelsen er planlagt til at være op til 10 etager mod Søren Frichs Vej, hvorefter den skal terrassere ned til 3 etager mod Ringgadebroen.

 

Lokalplanen er et led i realiseringen af Udviklingsplanen for Godsbanearealerne. Udviklingsplanen og det medfølgende kvalitetsprogram blev vedtaget af Byrådet i september 2017.

“Beboerne i det nye byggeri vil bidrage til, at Godsbanen, som vi i forvejen kender som et alsidigt område, bliver et af midtbyens mest mangfoldige. Jeg synes, det er meget positivt, at vi også skaber plads til de blandede områder i den centrale del af Aarhus,” har Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, tidligere sagt i en pressemeddelelse.

Illustration af Cubo Arkitekter

“Ja, det er meget godt, vi får billigere boliger, men det får vi, fordi vi presser rigtig mange boliger ind på meget lidt plads. Det er vel ikke de optimale opholdsarealer, vi får omkring de her boliger? Det er et projekt, der er med til at fortætte det her område i ekstrem grad. Det, at man giver et boligselskab lov til at bygge på den måde, er vel også med til at Aarhus Kommune får en relativ god betaling for det her område? Vi er yderst betænkelige,” sagde Keld Hvalsø fra Enhedslisten, da punktet var til behandling til byrådsmødet.

 

Borgmesteren måtte spørge, om Enhedslisten stemte for planen?

“Det er sgu ikke med særlig stor glæde, vi tiltræder den her indstilling. Omvendt mener vi også, det er vigitgt at have bynære områder med sociale boliger, og derfor tiltræder vi indstillingen,” sagde Keld Hvalsø.

Illustration af Cubo Arkitekter

Fra Socieldemokratiet lød der kun rosende ord til planen. “Det her er en af de lokalplaner, der er med til at skabe en by, hvor alle har råd til at bo godt. Vi får her rigtig gode almene boliger. Det er et vigtigt led i den vision, vi har for Godsbanen,” sagde Louise Lindskrog fra Socialdemokratiet.

Illustration af Cubo Arkitekter