Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 tips til at gå sikkert igennem en bolighandel

Af Annoncør

Står du og skal købe en ny bolig? Ja, så kan der være nok at se til, også rent praktisk, når det gælder om at komme sikkert igennem bolighandlen. Der kan være mange faldgruber, når du køber en ny bolig, såsom ejerskifteforsikring eller ej, tilstandsrapport eller ej, forhandling om prisen og så videre. Især en forhandling af prisen kan også afhænge af mange andre faktorer, som du måske ikke har taget højde for, såsom andre bolighandler i nærheden, boligens stand i forhold til el tjek, mulig nedrivning af hele eller dele af ejendommen, et tag der skal skiftes og så videre. Ja, listen kan synes endeløs og derfor kan man godt få mange urolige nætter ud af det, hvis man ikke sikrer sig, at det hele kommer til at gå juridisk forsvarligt til, til din eller jeres fordel. Så læs med her omkring ,hvordan I kommer sikkert igennem en sådan bolighandel. 

Hyr et professionelt boligkøbsfirma til at stå for din juridiske sikkerhed

En rigtig god måde at komme sikkert igennem en bolighandel er at alliere sig med en professionel boligkøbsjurist, der ved, hvad der skal til og hvilke faldgruber, der kan være i løbet af købsprocessen. Dette kan du læse meget mere om på denne side, hvor du kan læse om skøde, selvsalg, boligkøb og så videre. De kan hjælpe dig med at skrive skødet, så du ikke overser noget og ikke kommer til at sidde med håret i postkassen efterfølgende. 

Tjek tinglysning 

Hvis du gerne vil danne dig en ide om, hvorvidt du kan forhandle prisen ned på en given bolig, kan det være en god ide at tjekke tinglysningen på boligen. Den er offentligt tilgængelig og her kan du se, hvilken gæld den nuværende ejer har i boligen. Det kan give et lille praj om, hvorvidt der er luft til forhandling og få prisen ned, for hvis ejeren sidder i gæld til halsen, er der måske mindre sandsynlighed herfor, fremfor hvis ejeren ikke har så meget gæld og dermed har mere plads til at gå ned i pris. 

Gå selv en ekstra runde

Når I er ude at bese boligen med en ejendomsmægler, kan det være en god ide at bede om at få lov til at gå rundt i boligen på egen hånd. Det giver en helt anden ro og overskud, når man ikke har ejendomsmægleren lige i nakken og man opdager ting ved boligen, som er vigtige i forhold til standen. 

Del artikel

Andre læser også