Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

55 år på samme arbejdsplads: “Jeg holder altså ikke fri, medmindre vi har lukket”

Af anders@sommersangdigital.dk

Fredag den 1. juni siger værkfører i Lindab Viby, Jørn Kragelund, farvel til ventilationsbranchen og goddag til pensionisttilværelsen. Inden det kommer så langt, har kollegerne i Lindab imidlertid sat sig for at gøre Jørns sidste arbejdsdag til den bedste, han har haft. Derfor markeres dagen med en festlig reception. 

 

Gennem hele sit arbejdsliv har Jørn Kragelund arbejdet med ventilation. 55 år er det blevet til. Det er imidlertid ikke noget, som Jørn gør et stort nummer ud af. For ham kommer kunderne og deres ordrer i første række, og det kan selv ikke en invitation fra Dronningen ændre på.

 

”Til mit 50 års jubilæum for fem år siden havde jeg mulighed for at møde Dronningen, men jeg holder altså ikke fri, medmindre vi har lukket. Derfor måtte jeg pænt takke nej,” fortæller Jørn Kragelund.

 

Efter 55 år i branchen er tiden alligevel kommet til at sige farvel til kunderne i ventilationsbranchen og kaste sig over nye projekter. Jørn har nemlig planer om at skifte den friske luft fra ventilationsbranchen ud med den friske luft fra landevejene, når han fremover vil kaste sin tid og energi over sit nye projekt; at lære landevejscykling.

 

En trofast og ærlig partner

Jørn blev færdig med sin uddannelse som klejnsmed i slutningen af 1960’erne og med årene fik han titlen som værkfører. Siden 2000 har han været kendt og anerkendt som den lokale mand fra Lindab i Viby.

 

For Jørn er det helt afgørende med tillid og åbenhed, når man gør forretning sammen. ”Som værkfører har jeg været ham, der har haft føling med det hele. Jeg siger altid kun ja til en opgave, når jeg ved, at tingene kan lade sig gøre. Og så gør jeg til gengæld også alt for at få det til at ske. Jeg møder altid ind klokken 6.00 om morgenen for at være på forkant med dagen. Det kan jeg godt lide, fordi jeg gerne vil leve op til kundernes ønsker,” fortæller Jørn.

 

Hans ærlige tilgang til arbejdet og hans unikke evne til at skabe relationer har betydet, at han gennem årene har opbygget et solidt netværk i lokalområdet. Et netværk baseret på respekt og troværdighed.

 

Forretningen er i sikre hænder

Arbejdsglæden er ikke til at tage fejl af, og det er tydeligt, at Jørn både er stolt over sit eget arbejde og over Lindabs rolle i branchen.

 

”Når jeg kigger mig omkring blandt mine kollegaer, ser jeg mange ansigter, som har været her i 15, 20 og ligefrem 40 år. Det siger meget om både folkene og Lindab. Det er erfarne og kompetente folk, der har forstand på forretningen. Den slag loyalitet har betydning både for arbejdspladsen og kunderne, så jeg er helt tryg ved at lade faklen gå videre,” konkluderer Jørn.

 

Inden tiden er inde til, at Jørn kan holde en velfortjent pause og nyde sit otium med nye projekter som landevejscykling, badminton og børnebørn i Barcelona, har han sidste arbejdsdag fredag den 1. juni. Her vil Jørn blive fejret af venner og kolleger ved en festlig reception. Målet er nemlig at gøre Jørns sidste arbejdsdag til den bedste, han har haft.

 

Del artikel

Andre læser også