Brasiliansk street food: Chili Martin er klar med nyt spændende grillkoncept… Churrasco!
De fleste af os kender efterhånden Martin, og har vel i mere eller mindre grad besøgt den hjemmebyggede street food-vogn, samt smagt de lækre gryderetter han serverer derfra.
Til dem der endnu ikke er bekendt med Martin og hans koncept, vil jeg anbefale, I læser vores anmeldelse om ham her
Brasiliansk street food inspiration
Det er ikke nogen hemmelighed, at Martin vel nærmest er halv brasilianer, i hvert fald hvis han selv skal sige det.
Martin har gennem årene brugt rigtig meget tid i Brasilien, som han nærmest betegner som sit andet hjem. Bare indenfor det sidste år, har han været på to inspirationsture til Rio de Janeiro. Primært for at få et indblik i, hvordan brasiliansk street food bliver til, samt muligheden for, at kunne overføre nogle sambarytmer og sambamad til os i Aarhus.
Spændende brasiliansk grill koncept; Churrasco
En af de ting, Martin gerne vil berige os med, er Churrasco. Ordet churrasco stammer fra Brasilien og betyder grill på portugisisk. Der anvendes en særlig grill-metode, der giver et resultat, som ligger langt fra den traditionelle grillbøf, de fleste af os kender.
Man kan roligt sige, at churrasco er brasiliansk grill til danske kød-elskere. Kødet bliver både mere saftigt og får en mere intens grillsmag.
Forpremiere på Ingerslev
Lørdag den 2. juni var der forpremiere på churrasco konceptet på Ingerslev Boulevard. Beboerne på Ingerslev havde arrangeret et socialt arrangement ‘Hyg og byg’. Martin var hyret ind til at forkæle de hårdtarbejdende beboere med smagsprøver samt grillspyd til billige penge.
Umiddelbart en kæmpe succes
At vurdere ud fra den konstante lange kø til grillen, så må det konkluderes, at konceptet umiddelbart ser ud til at være en kæmpe succes. Med solen skinnende fra en skyfri himmel, samt duften af marineret grillkød på de grønne områder midt på den flotte Boulevard, ville gøre selv en brasilianer misundelig.
Dejligt saftigt, mørt og smagfuldt kød
Jeg var så heldig, at blive en del af denne forpremiere, og jeg må ærligt indrømme, det smagte fantastisk.
Martin serverede i alt 6 forskellige slags grillspyd; Kyllingebryst med og uden bacon, svinemørbrad med pølse eller bacon, okseinderlår med spæk eller pølse.
Spyddene kunne købes separat eller som menu, hvortil der blev serveret ris samt en speciel brasiliansk tomatsalat med finthakket tomater og løg i en lækker marinade.
Spyddene lå klar på den hjemmelavede grill, og blev skåret i mundrette stykker direkte fra spyddet, som også churrasco konceptet foreskriver, således der tilsikres, at kødet altid er varmt, mørt og saftigt på tallerknen.
Ligger i hjemmelavet marinade i 24 timer
Kødet var enormt saftigt, mørt og smagfuldt. Martin havde selv lavet de forskellige marinader i henhold til de brasilianske forskrifter. Kødet ligger i marinaden i minimum 24 timer, inden det grilles, hvilket absolut ikke har nogen dårlig effekt på slutresultatet.
Perfekt til fester eller arrangementer
Ifølge Martin ligger der rigtig meget forberedelse i churrasco konceptet, og derfor bliver det ikke en fast del af den daglige Street Ffood vogn.
Det er dog et perfekt indslag til større fester eller arrangementer, hvor Martin med sin hjemmebyggede grill samt lækre churrasco koncept, med garanti vil gå rent ind hos de fleste gæster. Samtidig vil det gøre festen tilpas utraditionel, men på den fede måde.
Pris og bestilling
Ring til Martin på telefon 50 65 86 83 eller kontakt ham på mail; info@chillibutikken.dk og hør nærmere om pris på et konkret arrangement.