Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu åbner ÅBEN: Specialøl skal være en oplevelse

Af anders@sommersangdigital.dk

Det er lidt af en drengedrøm, der går i opfyldelse, når Philip Hulgaard torsdag langt om længe kan slå dørene op til sin nye ølbar i hjertet af Aarhus, ÅBEN.

 

Philip er den uddannede erhvervsjurist, der fik “en skør idé”, som han kalder det, og begyndte at brygge øl sammen med en kammerat. De var begge to blevet trætte af at sidde og stirre på en computerskærm; der skulle ske noget nyt.

 

Det blev i første omgang til mikrobryggeriet Åben i Kolding, siden kom barer til i Roskilde og København, og nu – efter et års omhyggelige forberedelser og en kamp med kommunalt bureaukrati – kan ÅBEN byde indenfor i spritnye lokaler i Rosensgade.

 

 

Gæsterne skal have en oplevelse

“Vi vil gerne tage folk med ind i ølverdenen og give dem en oplevelse,” forklarer Philip Hulgaard.

 

“Vi vil danne rammen for folk, der mødes. Jeg er selvfølgelig stolt af vores øl, men den er ikke unik som sådan. Vores brand og identitet er til gengæld unikke. Det gælder hele oplevelsen. Her kan vi selv definere det hele. Og forhåbentlig vil folk sige ‘hold kæft, det er fedt!’.”

 

Nu åbner ÅBEN: Specialøl skal være en oplevelse

 

Øl nr. 61 lykkedes

Hans første øl, en New England IPA, har fået navnet Bryg 61, “fordi det tog 60 forsøg at nå dertil”. Siden er mange varianter føjet til porteføljen, som også sælges via en webshop, på udvalgte barer og i bl.a. Salling Super.

 

Nu åbner ÅBEN: Specialøl skal være en oplevelse

 

“Skønheden findes i diversiteten og forskellighederne,” siger Philip Hulgaard og henviser både til sine øl og sin nye bar.

 

 

Kostbar ombygning

Foruden en kostbar installering af handicap-adgang med lift har Philip Hulgaard og hans folk sat lokalerne i Rosensgade 28 i stand helt ned i de mindste detaljer. Der er opsat 24 haner med specialfremstillede håndtag bag den nybyggede bar, kælderen er indrettet til selskaber, der står “Å” på de nypudsede glas, alt er malet og pudset og fremstår lyst og lækkert, og kort før åbningen gik håndværkerne stadig rundt på strømpesokker for at skåne det nye trægulv.

 

Nu åbner ÅBEN: Specialøl skal være en oplevelse

 

“Lige nu – på grund af corona – har vi plads til 65 gæster i to etager. Senere kommer også udeservering. Og så går det jo nok, som det plejer; der er altid nogle detaljer, som man opdager og tilretter undervejs,” siger den forventningsfulde brygmester, som fejrer åbningen med tilbud både torsdag, fredag og lørdag.

 

 

Både frugtig og syrlig

Bryggeriet Åben fremstiller både IPA, som er frisk og frugtig, og syrlige øl – men ingen pilsnere. Dem køber man hellere hos Hancock. Og Philip Hulgaard ved godt, hvem målgruppen er – i hvert fald en del af den:

 

“Jeg har oplevet mange kvinder, som ikke kunne drømme om at gå ind på en bar og bestille en fadøl. Så får de en specialøl og siger: ‘Jamen, det smager jo ikke af øl!’ – og jeg kan bare sige: ‘”Nej, men det er øl.’ Og så bliver de siddende en hel aften.”

 

ÅBEN Aarhus skænker øl fra torsdag kl. 14, og det er gratis for de første 25 gæster.

 

ÅBEN Aarhus

Rosensgade 28
8000 Aarhus C
www.aabenbryg.com

 

Åbningsfest: Torsdag kl. 14-22, fredag – lørdag kl. 12-22

 

Generelt:

Mandag kl. 9-17
Tirsdag – torsdag og søndag kl. 14-22
Fredag – lørdag kl. 12-22

 

Nu åbner ÅBEN: Specialøl skal være en oplevelse

 

Del artikel

Andre læser også