Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus-kokke stiller op i konkurrencen Årets Sild 2017

Af anders@sommersangdigital.dk

Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade er kendt for sit nytænkende smørrebrød. Nu skal køkkenchef Jannie Våtevik sammen med to kokke-kollegaer forsvare Aarhus i den prestigefyldte kokkekonkurrence ”Årets Sild.” Konkurrencen finder sted søndag 2. april hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

 

Det handler om at finde den bedste marinade til gammeldags modnede sild, og om at få sildene til at smage fremragende i selskab med ”Årets Bjesk,” når Hirtshals Fiskefestival inviterer otte restauranter fra hele landet til at dyste i konkurrencen ”Årets Sild.”

 

Sildemarinade med ramsløg og bronzefennikel

Fra Aarhus deltager køkkenchef hos Kähler Spisesalon Jannie Våtevik sammen med sine kollegaer Jannik Aas Sloth og Mikkel Andersen Rosendahl. De tre kokke er lige nu ved at lægge sidste hånd på forberedelserne, inden turen går til Hirtshals på søndag. ”Vi er meget tilfredse med vores marinerede sild. Lagen til marinaden forberedte vi allerede sidste sommer, hvor vi samlede ramsløg, bronzefennikel og bronzefennikelblomst. De nordiske urter giver et rigtig godt modspil til Årets Bjesk, som er rund i smagen og indeholder essens fra porse, enebær og agermåne,” fortæller Jannie Våtevik.

 

Forventningerne er høje

Det er anden gang, at Kähler Spisesalon er udpeget til konkurrencen ”Årets Sild”. Første gang blev det desværre ikke til en førsteplads, men denne gang har Jannie Våtevik og hendes kollegaer høje forventninger. ”I år er der også nerver på, men det er på den gode måde. Vi kommer velforberedte med en rigtig, rigtig god marineret sild. Personligt glæder jeg mig til den store oplevelse det er at præsentere vores arbejde over for dommerne. Især over for smørrebrødseksperten Adam Aamann, som er mit store forbillede,” fortæller Jannie Våtevik.

 

Skarp konkurrence og kritiske dommere

Jannie Våtevik og hendes kollegaer skal dyste imod værdige modstandere fra hele landet: Restaurant Lilleheden ved Hirtshals, Mortens Kro i Aalborg, Musikkens Spisehus i Aalborg, Remouladen i Vejle, Restaurant Palægade i København, Øl & Brød i København og Tårnet på Christianshavn i København.

Den bedste marinerede sild bliver kåret af et dommerpanel bestående af blandt andre kok og smørrebrødsforkæmper Adam Aamann, Politikens madskribent Lars Dalager og uddannelseschef på EUC Nord Dennis Kindberg. Vinderrestauranten får fornøjelsen af at se sin sildeopskrift blive produceret og sat i handlen.

 

Om Kähler Spisesalon

Kähler Spisesalon er stedet, hvor smukt design, god betjening og dejlige madoplevelser går op i en højere enhed. Kähler Spisesalon ligger i M.P. Bruuns Gade 33 i Aarhus og tilbyder gæsterne alt lige fra brunch og kage til 4-retters aftenmenu med dertilhørende vinmenu. Særligt kendt er Kähler Spisesalon for sine nytænkende smørrebrødsvarianter, som af Børsens madanmelder er blevet kaldt ”Jyllands Bedste”. Kähler Spisesalon er en del af Danish Design Restaurants, som også omfatter Kähler Smørrebrød – Take-away, Kähler Villa Dining, Nordisk Spisehus og Foodie-bar. Læs mere om Danish Design Restaurants her:

 

Del artikel

Andre læser også