ANNONCE
Frederiks Allé: Kæmpe økologisk langbordsmiddag under åben himmel
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frederiks Allé: Kæmpe økologisk langbordsmiddag under åben himmel

Smag på Aarhus og Økologisk Landsforening inviterer aarhusianerne til en kæmpe økologisk langbordsmiddag under åben himmel midt på Frederiks Allé i august.

 

By og land mødes for at fejre høsten, når råvarer fra økologiske landmænd i Østjylland trylles om til en tre-retters måltidsoplevelse af lokale restauranter og serveres for 500 gæster ved langbord inde midt i byen. Lørdag den 18. august kan du være med til at fejre høsten af sommerens økologiske afgrøder, når Frederiks Allé i Aarhus danner ramme om en kæmpe økologisk langbordsmiddag for aarhusianerne.

 

Det er Økologisk Landsforening og Smag på Aarhus, et natur- og madprojekt under Aarhus Kommune, der for anden gang står bag initiativet for at bringe by og land tættere sammen og genoplive høstfesten i en moderne udgave.

 

En årlig tradition

Høsten har altid været en særlig tid på året ude på landet, hvor sæsonens hårde arbejde i marken udmønter sig i et væld af friske og lækre råvarer. I mange år har der været en stærk tradition for at samles om at fejre høsten ved høstmåltider og høstfester, men den tradition er desværre stort set forsvundet mange steder. Det vil vi gerne lave om på. Vi ønsker at gøre Aarhus Høstfest til en årlig tradition, hvor vi hylder høsten, samler land og by og giver aarhusianerne en fællesskabsoplevelse omkring et dejligt, økologisk høstmåltid, siger Pernille Villesen, projektleder for Smag på Aarhus under Aarhus Kommune, som bl.a. involverer byens borgere i at dyrke grøntsager i byhaverne og sanke bær og grønt i naturen.

 

Lokale øko-landmænd og restauranter i samarbejde

Der er plads til 500 gæster ved langbordet til Aarhus Høstfest, hvor der vil blive serveret en unik treretters måltidsoplevelse. Det er økologiske landmænd i Østjylland, der leverer de økologiske råvarer til måltidet, og det er aarhusianske restauranter, der omsætter råvarerne til en lækker sensommermenu. Restaurant Pondus kreerer forretten, Frederiksgade 42 laver hovedretten og Restaurant L’estragon står bag desserten.

 

Aarhus Høstfest er hele byens 

Lige nu går de økologiske landmænd og knokler i marken, hvor de gør sig umage med at frembringe gode, sunde økologiske afgrøder og passe godt på deres dyr. Det fejrer vi resultatet af med en stor festmiddag inde midt i Aarhus. Og weekenden efter vil det være muligt at komme med helt ud i marken og opleve, hvor de økologiske råvarer kommer fra, når de økologiske landmænd over hele landet åbner stalddørene til Økologisk Høstmarked på deres gårde, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening, der har til huse i Åbyhøj.

 

Alle bringer noget til bordet til Aarhus Høstfest. De økologiske landmænd medbringer de friske økologiske råvarer, kokkene leverer håndværk og kreativitet, når de tilbereder måltidet, og en håndfuld af byens grønne fællesskaber og organisationer står for værtskabet. Og hver gæst kommer med sit bidrag til den gode stemning omkring bordet.

 

Gæsterne er velkomne til at medbringe egne drikkevarer, men det vil også være muligt at købe økologiske vin, saftevand, kaffe mm. til arrangementet.

 

I tilfælde af regn vil festen blive rykket til Den Rå Hal på Godsbanen.

 

Køb billetter til høstfesten i Aarhus via facebook. Billetterne sælges til earlybird-pris frem til den 18. juni.

 

Økologisk Høstmarked Økologiske landmænd over hele landet inviterer til Økologisk Høstmarked på deres gårde den 1. og 2. september. Find en gård i nærheden af dig på www.høstmarked.dk

 

Del artikel