ANNONCE
Vestergadefesten: Aarhus' hyggeligste gadefest – større end nogensinde!
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vestergadefesten: Aarhus’ hyggeligste gadefest – større end nogensinde!

Traditionen tro rulles Danmarks måske længste røde løber på næsten 450 meter ud fra Lille Torv til Vester Allé, Vestergade bliver til gågade, og gadens forretninger, caféer, restauranter og organisationer inviterer lørdag den 2. Juni til gadefest fra kl. 9.30 til midnat.

 

I 2018 bliver gadefesten større end nogensinde med spærring af Vestergade helt til Vester Allé, og flere aktører end de tidligere år. Vestergadefesten er en hyggelig og nærværende gadefest med noget for alle aldre, hvor et samarbejdende netværk af forretninger og organisationer i gaden bidrager med det som de er gode til.

 

Der er fokus på at vise mangfoldigheden i Vestergade og underholde med en masse musik.

 

Vestergade i Aarhus har gennem årtier været kendt som gaden fyldt med musik. Det præger selvfølgelig også Vestergadefesten 2018. Flere steder i gaden er der live koncerter på små scener på gaden og i baggårde, så tilskuere kan komme helt tæt på artisterne og musikken.

 

Mange af de små scener er et fælles projekt mellem aktører i gaden. I Vestergade 1- 8 ved Lille Torv er forretningerne gået sammen om at bidrage med en scene, hvor singer-songwriter Robert Snider og country og folk bandet Cottonfields underholder. I den hyggelige bindingsværksgård ved Vestergade 58 står AmoRoma, Bill’s Coffee, Pato’s Pianobar og CasaV58 for musikscene med underholdning ved nogle af Aarhus’ dygtige pianister og guitarister. Trænger man til at røre sig lidt, er der salsadans undervisning.

 

Det kan også anbefales at besøge Vor Frue Kirke, hvor der på denne dag er korkoncert med Det Danske Juniorkor, samt arrangeres fællessang for alle fra Højskolesangbogen. Derudover har Sognegården på den anden side af gaden aktiviteter for børn.

 

Musikbutikken 4Sound har live koncerter med Anders Thorup og Trees In Toronto. Det specielle her er, at musikerne står inde bag butiksruden, mens 4Sound har stillet deres bedste højttalere på gaden, så alle kan få lyden med. I Teatergården, Vestergade 48, har a-kassen FTF-A arrangeret Uncover Mini-Musik-Festival.

Vestergadefesten: Aarhus' hyggeligste gadefest – større end nogensinde!

Den nyåbnede Café MellemFolk og værtshuset Hos Anton underholder gæsterne med JamSession og DJs næsten nede ved Vester Allé. Efterfesten fra kl. 21-04 er med latinamerikanske rytmer og foregår på det legendariske CasaV58 i Vestergade 58.

Vestergadefesten: Aarhus' hyggeligste gadefest – større end nogensinde!

Mangfoldigheden kommer også til udtryk i udvalget af street foodog restauranter, der har udendørs servering- vi regner selvfølgelig med solskin på denne festdag. I Vestergade er der indenfor de seneste år åbnet flere forskellige restauranter, caféer og barer, så der er virkeligt et stort udvalg i spændende og lækker mad.

 

Til gadefesten er der blandt andet japansk izakaya ved Sota, gourmet smørrebrød ved Vestergade 51, autentisk italiensk pizza ved AmoRoma, økologisk koldskål fra boden Kjoldskål, vegetarburger fra Café Gaya, og selvfølgelig ingen gadefest uden en god ristet pølse og iskolde fadøl.

Vestergadefesten: Aarhus' hyggeligste gadefest – større end nogensinde!

Allerede fra om morgenen er der liv i gaden. Kl. 9.30 er der ved Yogaskolen yoga og meditation på den røde løber. Kort derefter mødes ca. 400 løbere til morgensamling før The Street Coffee Run. Ved middagstid kommer den festlige Arhus Pride parade igennem Vestergade.

 

Lokalcenter Møllestien har i deres hyggelige gård både frokostjazz og markedsboder. Salget derfra går til gode formål for centrets beboere. Derudover er der loppemarked både på Vestergade og i gården ved Boligforeningen AAB Nygade. Kunsthåndværkermarked i Teatergården, Vestergade 48.

 

Også de spændende secondhand shops, specialforretninger, high-end fashion og interiørbutikker i gaden byder kunderne velkomne med en masse gode tilbud.

 

Arrangør af Vestergadefesten er ildsjæle fra Vestergadeforeningen, men alle aktører er med til at skabe indholdet i festen. De seneste år har der været op mod 15.000 besøgende i Vestergade i løbet af dagen. Vi glæder os til en festlig dag med mindst ligeså mange besøgende i år.

 

Følg med på Facebook for det fulde program her

 

Del artikel