Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus kammermusikfestival: Unge talenter og garvede stjerner

Af anders@sommersangdigital.dk

Russiske David Oistrakh String Quartet kaster glans over ung Aarhus-festival

 

I 2019 blev en helt ny musikfestival født i Aarhus: Aarhus Kammermusikfestival. Festivalen vil udbrede glæden ved den intime musikform som kammermusik er, bl.a. ved at præsentere unge talenter.

 

Festivalen bliver nu gennemført for anden gang:

 

Aarhus kammermusikfestival, fredag den 11. til søndag den 13. september i Musikhuset Aarhus

 

Festivalen gennemføres i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhuset Aarhus og byder på unge danske talenter fra øverste hylde, såsom cellisten Jonathan Swensen, violinisten Anna Egholm og pianisten David Munk-Nielsen. Desuden mere garvede musikere som fx klarinettisten Mathias Kjøller fra Aarhus Symfoniorkester.

 

Et helt særligt scoop er den russiske David Oistrakh String Quartet, som det er lykkedes den unge festival at få til Aarhus, hvor de indgår ved fire af de i alt syv koncerter ved festivalen. Publikum i Aarhus får således mulighed for at opleve den berømte kvartet spille sine første koncerter siden marts. Oistrakh-kvartetten er kendt for et højt teknisk niveau og et passioneret og temperamentsfuldt sammenspil. Kvartetten optræder med de største internationale solister og i de mest berømte koncertsale. I Aarhus spiller de bl.a. Ravel, Beethoven og Shostakovich.

 

Bredt program

Tilsammen byder de mange dygtige musikere på et meget blandet program fordelt over syv koncerter samt en ”artist talk”, herunder en improvisationskoncert og en klezmer-koncert, med kammermusik i mange forskellige sammensætninger af bl.a. Saint-Saëns, Rachmaninov, Dvorak, Poulenc og mange andre. Det hele præsenteres undervejs af Mathias Hammer fra DRTV-programmet Den Klassiske Musikquiz.

 

Pga. covid19 er der begrænset billetsalg. Myndighedernes retningslinjer bliver fulgt ved alle koncerterne.

 

Mere info på festivalens hjemmeside her: 

 

Aarhus kammermusikfestival: Unge talenter og garvede stjerner

 

 

Del artikel

Andre læser også