Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus-milliardær sælger sit livsværk

Af anders@sommersangdigital.dk

Henrik Lind har solgt Danske Commodities for tre milliarder kroner

 

Energihandelsselskabet Danske Commodities er blevet solgt til norske Equinor (det tidligere Statoil) for 400 millioner Euro, hvilket svarer til knap tre milliarder kroner.

 

Danske Commodities blev stiftet i 2004 af aarhusianeren Henrik Lind, som bor i Risskov og er blevet milliardær på sin virksomhed. På Berlingskes opgørelse over danske milliardærer optræder Henrik Lind som nummer 49 med en formue på 2,2 milliarder kroner. En formue, som nu er mere end fordoblet med salget af Danske Commodities, som Henrik Lind ifølge CVR-registret ejer 87,5 procent af aktierne i.

Henrik Lind siger i en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside, at Danske Commodities i dag er stærkere end nogensinde, og at virksomheden under Equinors ejerskab får flere handelsmuligheder og mulighed for at øge sine investeringer.

 

Vild vækst

Den aarhusianske virksomhed, som har hovedsæde i Værkmestergade i Aarhus C samt en afdeling i Lyngby på Sjælland, er i forvejen i vild vækst. I 2017 fordoblede Danske Commodities næsten sin indtjening (EBT) til cirka 450 millioner kroner, mens omsætningen ligeledes røg i vejret med raketfart fra 24 til 40 milliarder kroner.

 

Equinors overtagelse af Danske Commodities skal ses i lyset af, at det norske multinationale selskab er ved at ændre sig fra at være leverandør af olie og gas til leverandør af energi i bred forstand.

 

Equinors vicepræsident Jens Økland roser Danske Commodities for sine resultater og entreprenørskab og ser frem til at byde virksomhedens dygtige medarbejdere velkommen i Equinor Group.

 

Henrik Lind fortsætter som administrerende direktør i spidsen for Danske Commodities i mindst 12 måneder efter Equinors overtagelse, ligesom den øverste ledelse i den danske virksomhed fortsætter.

 

Del artikel

Andre læser også