Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trist nyt: Aarhus-teater står til at lukke

Af Jonathan Sten Drivsholm

“Aarhus mister et teater, der står stærkere end nogensinde.”

Sådan skriver Teater Katapult i en pressemeddelelse.

Forligspartierne i Aarhus Byråd har nemlig besluttet at gennemføre de planlagte besparelser på teateret.

Derfor rækker teateret nu ud til erhvervsliv, fonde og andre kommuner, der ønsker at bevare det, Teater Katapult har bygget op gennem mere end 20 år.

”Katapults brand-værdi er steget markant i den her proces, hvor det er blevet klart for os, hvilken betydning Katapult har lokalt og nationalt,” lyder det fra teaterchef Torben Dahl, der tilføjer:

”Nu rækker vi ud til dem, der ser værdien i os. Vi appellerer til det aarhusianske erhvervsliv, fonde, sponsorer og andre kommuner som ser Katapults betydning.”

“Afgørende” for scenekunsten

Aarhus Byråds beslutning om at fjerne teaterets kommunale driftstilskud på 1,5 mio. kr. årligt fra 2024 kommer efter store protester.

Der har bl.a. for nylig været en stor demonstration foran rådhuset.

Statens Kunstfond har højst usædvanligt blandet sig ved i et høringssvar at kalde Teater Katapult en afgørende aktør for scenekunst-fødekæden.

”Teater Katapult står i dag for en væsentlig talentudvikling som brobygger mellem vækstlaget og den professionelle scenekunst, og teatret har fat i et ungt publikum, som det ellers er svært at tiltrække,” skrev Statens Kunstfond bl.a.

Udsigten til, at det kommunale driftstilskud fjernes fra 2024, gør ifølge Teater Katapult “de facto en ende på teaterets liv i Aarhus”.

Del artikel

Andre læser også