Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusbugten: Kom med de gamle træskibe til Volvo Ocean Race

Af anders@sommersangdigital.dk

Aarhus Sail Event sætter alle sejl ind til Volvo Ocean Race. Men ikke kun der. Hele weekenden kan du opleve helt unikke sejlture på Aarhusbugten. Det bliver en engangsoplevelse af de store og et must at opleve.

 

Volvo Ocean Race runder inderhavnen i Aarhus den 22. juni, hvor Aarhus Sail Event råder over 5 af de største og smukkeste sejlskibe i Danmark som tilskuerbåde. De tremastede skonnerter Fulton og Maja, den lokale skonnert Brita Leth, Galeasen Havet og Aalekvasen Anna vil pryde kajkanten ved DOKK1 hele dagen.

Aarhusbugten: Kom med de gamle træskibe til Volvo Ocean Race

Vestas, som er en naturlig tilhænger af bæredygtighed, påmønstrer 2 af skibene til deres medarbejdere. Der er stadig enkelte pladser tilbage ombord på ”Skonnerten Fulton”. Udover et togt på et af sejlskibene er der også mulighed for at sejle om kap med Volvo Ocean Race bådene, ombord på én RIB Båd med afgang fra Sejlsportscenteret på Aarhus Ø.

 

Aarhus Sail Event sejler gratis med 70 frivillige under Frivillighovedstad 2018

”Udover glæden ved at give synes vi, de frivillige skulle have en helt konkret tak for indsatsen, som kommer os alle til gode” Lørdag den 23. juni stikker Aarhus Sail Event til søs med 70 aarhusianere, som har udmærket sig ved at levere en frivillig indsats i løbet af 2018. De er alle ombord på den 3-mastede skonnert ”Maja” som tager dem med ud på et 3 timers togt på Aarhus bugten. Undervejs bliver der rig mulighed for, at deltagerne kan dele erfaringer med det frivillige arbejde. ”Det er naturligvis frivilligt, om man vil være med til at sætte sejl ombord, men mon ikke der netop er mange af disse deltagere, som tilbyder hjælp”, fortæller Lars Hede.

Aarhusbugten: Kom med de gamle træskibe til Volvo Ocean Race
Fyn Rundt 2015 set fra skonnerten Brita Leth.

”Vores egen virksomhed er skabt af frivilligt arbejde”. ”Vi startede som en del af en frivillig forening til bevarelse af et enkelt træskib og udover en masse gode venner og gode oplevelser, så fik det frivillige arbejde vores øjne op for, at der lå et hav af muligheder omkring sejladser”. I dag driver Lars Hede og Niels Ravn virksomheden Aarhus Sail Event på fuldtid med base i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

 

Sankthans sejlads

Vi ser store muligheder i, hvordan vi kan være sammen på vandet. Til sankthans har vi fyldt en tremastet skonnert med 70 passagerer, der sejler ud og ser bålene nord for Aarhus og synger med på Midsommervisen, inden de sætter kurs mod Kaløvig. På den måde kan vi være med til at skabe nye traditioner, som kan give os nye oplevelser sammen”.

Aarhusbugten: Kom med de gamle træskibe til Volvo Ocean Race

VM i Sejlsport 2018

Aarhus Sail Event er naturligvis også med på vandet til august, når den største sportsbegivenhed i Danmark nogensinde kommer til Aarhus, nemlig VM i sejlads. Her tilbyder Aarhus Sail Event sejlsports interesserede aarhusianere og de mange turister at komme ud og følge kapsejladserne på nærmeste hold på nogle af de bevaringsværdige skibe. ”Vi har endnu ikke oplevet søsyge ombord, så kom ud og vær med sammen med os”.

 

Se fakta om billetter, muligheder og tilmelding her

 

Se mere, på www.aarhussailevent.dk og Facebook https://www.facebook.com/aarhussailevent

 

Aarhusbugten: Kom med de gamle træskibe til Volvo Ocean Race

 

Del artikel

Andre læser også