Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tjen penge på dit kælderrum: Aarhusianer står bag ny smart app

Af Freja Dumont

Du kan garanteret nikke genkendende til at have manglet en genstand i en kortere periode:

En tagboks til skiferien, et fadølsanlæg til havefesten, en gipshejs til renoveringsprojektet, fritidsaktivitet til weekenden… You name it.

“Tilbage i 2019 manglede jeg en slagboremaskine til en lille opgave, og jeg synes, det var en stor investering for mit kortvarige behov. Der måtte være et alternativ til at købe en.

Jeg bor nede på Aarhus Ø, og jeg oplever, at kælderrummene boomer med mange af de samme ting.

Vi bliver nødt til at aktivere eksisterende ressourcer i stedet for altid at købe efter vores kortvarige behov, og her opstod idéen til Monto,” siger 29-årige Pernille Lydia Sørensen, co-founder af Monto.

Lej eller udlej genstande, du sjældent bruger

Det lå ikke i kortene, at Pernille Lydia Sørensen skulle kaste sig ud som tech-iværksætter. Men da hun gentagende gange oplevede et behov, slog hun til og opstartede virksomheden Monto.

En gebyrfri udlejningsplatform, hvor du kan udleje ting du ikke bruger hverdag, og leje ting du mangler kortvarigt, eller har lyst til at prøve fra andre.

Altså kort fortalt DBA for udlejning.

“Ingen kan lide at bruge penge unødigt. Alligevel bruger vi mange penge på at tilfredsstille vores kortvarige behov, og den købetunge forbrugerkultur er blevet en accepteret del af vores hverdag. 

Monto skal gerne bidrage til, at vi kan genaktivere de døde genstande, der står hen i kælderrum, garager, på loftet og i skabene. Og jo større vores fællesskab er, jo mere glæde har vi af tingene og hinanden. 

Jeg tror på, at når man vil udleje sit hjem på Airbnb, bil på GoMore, så vil man også udleje sine andre ejendele,” siger Pernille Lydia Sørensen, der i samarbejde med en softwarevirksomhed i Odense har udviklet appen Monto.

Bæredygtigt og besparende

Monto gør det muligt for dig at leje alt fra outdoorgrej og haveredskaber til køkkenudstyr og festartikler i dit lokalområde – både fra privatpersoner, virksomheder eller lokale foreninger.

Ejer du en masse gear, udstyr, grej og gadgets kan du også selv udleje dine uudnyttede genstande og derved tjene penge på ting du ejer. Og vil du købe nyt, så kan det pludselig betale sig at købe bedre kvalitet, og så hive penge hjem på at udleje efterfølgende. Win win.

Du kan nemt og hurtig oprette udlejningsannoncer med genstande, du ejer, eller finde udlejningsartikler nær dig, for lige netop den periode du har behovet.

Monto er til og med gratis at downloade og benytte, da platformen skal være attraktiv for alle.

“Hvis vi tog en del af en udlejningssum for en genstand til et lille beløb, så efterlod det ikke meget til Monto. Monto skal i stedet forblive en gebyrfri platform der formidler udlejning mellem mennesker, og vil på sigt tjene penge igennem bl.a. tilkøbsmuligheder.

Et forsikringssamarbejde er herunder oplagt for de genstande, der ikke er dækket af udlejers indboforsikring, som faktisk dækker udlejning af ting du ejer,” siger Pernille Lydia Sørensen.

Monto er også skabt med en ambitiøs bæredygtig agenda, hvor fokus er at bygge et uundværligt fællesskab og derefter implementere det forretningsmæssige.

“Når du lejer i stedet for at købe, bidrager du også til den bæredygtige ressourceudnyttelse og passer på planeten,” afslutter Pernille Lydia Sørensen.

Monto har modtaget deres første investering fra Innovationsfonden og er i gang med at videreudvikle deres app og hjemmeside. 

Du kan downloade Monto lige her, oprette en bruger og være med til at gøre verden grønnere.

Del artikel

Andre læser også