Aarhusianske is-drenge taget ind i varmen hos Irma-pigen
“Danskerne har taget sindssygt godt i mod Kramers Is – og for os er det et vigtigt kvalitetsstempel, at vi fra Uge 5 også kommer ud i Irma-butikkerne,” lyder det videre fra den unge aarhusianske iværksætter Buster Kramer. Når han siger vi, er det fordi, han har to makkere i projektet, Mikkel Ole Egmont Glarbo og Frederik Søgaard Poulsen.
I forbindelse med lanceringen i Irma-kæden tilføjer Kramers Is en ny vanilje-variant til det hidtidige sortiment. Den vil være at finde i Irma sammen med klassikeren Chokolade. I Uge 11 støder den uimodståelige hasselnødde-version til.
35 procent mindre sukker end traditionel is
Kramers Is laves på en italiensk isbase fra Livigno i det nordlige Italien, hvor den friske luft i bjergene giver køerne de bedste vilkår og dermed den bedste smag. Det høje protein-indhold sikres ved hjælp af økologisk letmælk, udgør en tredjedel af protein-indholdet i den færdige is, resten stammer fra tilsat valleprotein. Den færdige is indeholder 35 procent mindre sukker end traditionel is, men har alligevel en lækker, sød smag – uden brug af kunstige sødestoffer. Dette kan lade sig gøre, fordi noget af sukkeret i Kramers Is er udskiftet med druesukker. En traditionel italiensk fremstillingsmetode giver samtidig Kramers Is en cremet konsistens.
Isen færdigproduceres hos det prisvindende Aabybro Mejeri i Nordjylland.
“Det er en fornøjelse at arbejde sammen med de tre gutter. De spiller rigtig godt sammen og kommer med mange gode ideer, og er meget lyttende overfor det, som vi gamle, kan fortælle dem. De har hele tiden nye kunder og smage i tankerne, og vi ser meget frem til et godt og udbytterigt samarbejde,” fortæller mejeriejer NH Lindhardt fra Aabybro Mejeri.
Der er tale om et vaskeægte iværksættereventyr. Det handler om tre aarhusianere i 20erne, alle studerende, der savnede at kunne købe en sund is. Derfor satte de sig i foråret 2016 for at lave en protein-is, hvor der ikke blev gået på kompromis på med smag og kvalitet, men som samtidig var så sund, at den kunne nydes med god samvittighed efter træning.
Prøvesalget af Kramers Is startede i juli 2016 på flere udvalgte steder i Aarhus – Salling Super, Kvickly Odder, Søstrenes Grenes cafe på Strøget, Seier Fitness og helsebutikken Ren Kost. “Salget gik godt, og tilbagemeldingerne var, at smagen og kvaliteten rammer plet, og at næringsindholdet, der matcher Sundhedsstyrelsens anbefalinger, tiltaler den bevidste forbruger. Siden er det gået stærkt,” siger Buster Kramer.
Målet er sundhedsbevidste danskeres foretrukne is
Buster Kramer og vennerne glæder sig til at indtage Irma og hovedstaden. “Irma er kendt som en ansvarsbevidst kæde, der går forrest i kampen for økologi, sundhed, fairtrade og frem for alt kvalitet. Det er værdier vi deler, og vi ser det som lidt af en ære, at Irma har taget os til sig. På sigt er det vores målsætning, at Kramer’s Is bliver sundhedsbevidste danskeres foretrukne is – både efter træning, og når de gerne vil forkæle sig selv og deres familie, siger Buster Kramer.
Holdet bag Kramers Is:
Buster Kramer (født 1991), co-founder, studerende på Erhvervsakademi Aarhus med speciale i iværksætteri. Tidligere ejer af imonjo.com.
Mikkel Ole Egmont Glarbo (født 1993), co-founder, studerende på Erhvervsakademi Aarhus med speciale i iværksætteri. Tidligere ejer af Beskytdinbil.dk.
Frederik Søgaard Poulsen (født 1991), co-founder, studerende på Handelshøjskolens sidste semester af kandidat i Finance.
Kramers Is har fået iværksætterstøtte fra Væksthuset Aarhus og Fonden for Entreprenørskab.