Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Æggepakkeriet: Plantecaféen åbner igen på godsbanearealerne 

Af Jan L. Pedersen

Nu skal århusianske planteelskere ikke vente meget længere: I foråret 2020 åbner Plantecaféen igen – nu i Æggepakkeriet ved Godsbanen i Aarhus K. 

 

I december 2016 bød Sacha Bechtle og Andreas Frandsen de første gæster på planter og kaffe i Plantecaféen på Institut for X ved Godsbanen i Aarhus. Dengang var formålet at teste et koncept af, der kunne forene lækre planter med en kaffebar. Konceptet blev en succes og det lille sted ved Godsbanen blev velbesøgt af gæster fra nær og fjern. 

 

Skarpere koncept og mere botanik

Siden da har Plantecaféen holdt en lille pause, da lokalerne på Institut for X var midlertidige. Men nu skal caféens tilhængere ikke vente meget længere. Plantecaféen flytter nemlig ind i stueetagen af Hjørnehuset i Æggepakkeriet, som står færdig i foråret 2020. I mellemtiden har Sacha Bechtle og Andreas Frandsen brugt tiden på at gøre konceptet omkring Plantecaféen endnu skarpere, så de kan give gæsterne den helt rigtige oplevelse. 

Æggepakkeriet: Plantecaféen åbner igen på godsbanearealerne 

”Vi er meget inspireret af botaniske haver og botaniske rum, og dét ønsker vi at tage med i Plantecaféen. Vi vil skabe et rum for vores gæster med sjæl og charme, hvor planterne skaber en helt særlig stemning,” fortæller Andreas Frandsen om flytningen til Æggepakkeriet. 

 

Den botaniske inspiration betyder blandt andet, at Plantecaféen får en hel skillevæg af gamle gartnerivinduer og rummene vil være fyldt med planter, som mange også kender det fra Plantecaféen. Ud over et skarpere koncept bliver lokalerne også væsentligt større, så der både er plads til butik, café, mødelokaler, workshops, udeservering, plantebad og meget andet. 

 

Aarhus K for kreativitet og kultur

Æggepakkeriet er blot ét af mange byggerier, der skyder frem i det nye Aarhus K ved Godsbanen. K’et i den spirende bydels navn er heller ikke helt tilfældigt – området er særligt kendt for dets kreativitet og kultur med blandt andet Godsbanen, Institut for X, teatret Katapult, spillestedet RADAR og den kommende arkitektskole som beboere. Og lige netop kreativitet og kultur har også været omdrejningspunktet i Æggepakkeriet. 

Æggepakkeriet: Plantecaféen åbner igen på godsbanearealerne 

”Der findes mange eksempler på, at det er svært at få nye byggeprojekter til at smelte sammen med DNA’et i den bydel, man bygger i. Det har derfor fra starten været målsætningen for Æggepakkeriet at skabe et byggeri, hvor vi forener områdets historie med det kreative miljø, der er hernede. Det ligger os meget på sinde, at vi ikke afvikler de kreative miljøer, vi bygger i, men i stedet hjælper områdets ildsjæle med at udvikle deres virksomheder. Derfor er det også et perfekt match mellem os, Plantecaféen, Sacha og Andreas. Vi er utroligt glade for, at Æggepakkeriet på den måde kan bidrage til at udvikle de kreative miljøer i Aarhus K, ” fortæller Rune Kilden fra Kilden & Hindby, som sammen med Domis, er bygherrerne bag Æggepakkeriet. 

 

Når planter bliver en levevej

Sacha Bechtle og Andreas Frandsen har altid været fascineret af planter. Planterejsen startede med plantetraditionen kokedama, som de videreudviklede og solgte videre. Men for Sacha Bechtle og Andreas Frandsen handler det om meget andet end at sælge planter. Særligt hvordan planter spreder glæde og energi blandt folk har været inspirationen til makkerparrets karriere.

Æggepakkeriet: Plantecaféen åbner igen på godsbanearealerne 

Bag Plantecaféen er virksomheden Plukk, som er paraplyen for virksomhedens plantekoncepter. For Plukk handler det om, hvordan man kan ændre folks opfattelse af planter i rum for både private og erhverv. 

 

Fakta om Æggepakkeriet:

Æggepakkeriet er et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri i det nye Aarhus K tegnet af SLETH arkitekter. Byggeriet består af tre bygninger i forskellig stil og højde, en 600 kvm stor tagterrasse, erhvervslejemål og 148 ejerlejlighed. Byggeriet står færdigt i foråret 2020. 

 

Fakta om Plukk:

Sacha Bechtle og Andreas Frandsen startede virksomheden Plukk i sensommeren 2015. I december 2016 åbnede Plantecaféen og lukkede igen i starten af 2019. Foruden Plantecaféen står Plukk også bag bl.a. Plantemarkedet, som bliver afholdt i både Aarhus og København. Plantemarkedet finder sted lørdag d. 24. august fra kl. 10-16 på Godsbanen i Aarhus. 

 

 

Del artikel

Andre læser også