ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brandvarm takeaway: Restaurant Mekong i Nørregade

Oven på den, til tider, fede og tunge julemad fik jeg lyst til noget asiatisk mad. Nu vælter Aarhus jo ikke ligefrem i gode spisesteder med asiatisk mad. Men nogle få stykker er der da. I Nørregade ligger der en lille vietnamesisk restaurant, som overraskede os positivt. Faktisk smagte maden så godt, at vi nærmest fik et mindre chok. Den lille og ydmyge Mekong gør ikke meget væsen af sig. Bygningerne er det modsatte af prangende. Vi havde ikke hørt meget til den lille restaurant, og da slet ikke forventet, at Mekong var så god til at lave mad. Men det er da ret fedt med sådanne overraskelser.

Vi brændte os

Ud over velsmagen, så var maden brandvarm i ordets bogstaveligste forstand. Den var så varm, at vi brændte os på den. Det er jo ikke ligefrem, hver dag det sker, på leveret takeaway.

Takeaway fra Mekong

Vi bestilte fire retter. De kostede alle 75 kroner per styk. Ingen af dem var decideret forretter, men de kunne sagtens gå som forretter til to personer. Retterne har danske navne. Vi bestilte en omgang sauterede kæmpe rejer med champignons, bønner og bambusskud. Der var 9 store, letstegte rejer. De kom i en sovs lavet på soja med thai-basilikum i. Som tilbehør var der stegte grøntsager og selvfølgelig ris. Som ekstra tilbehør var der snittet salat. En vild god ret i min bog. Smagen var i den sarte ende, og selv om det var en sojasovs, så var den ikke for dominerende.

Brandvarme sauterede kæmperejer fra MekongSauterede kæmpe rejer fra Mekong

Nummer 29 var en stegt torskefilet i en hjemmelavet sur-sød sauce. Et stort og tykt stykke torsk på små 200 gram blev leveret i en alubakke. Grøntsagerne havde stadigvæk bid. Saucen var mild og i det søde segment. For 75 kroner får du en rigtig god oplevelse. Kun ros herfra.

Stegt torsk i sur-sødsauce fra Mekong

Thai kylling i rød karry/kokossauce var næste ret. Den var middelstærk. Hos Mekong har de en skala fra 1 – 3, hvor de angiver, hvor stærk en ret er. Den her var nummereret med 2. Den brændte ikke i munden, men gav varme. Der var godt med kylling og sprøde grøntsager.

Kylling i rød karry fra Mekong

Strimler af oksefilet stegt kort tid i en wok. Dertil er der broccoli, grønne bønner, champignons og gulerødder. Saucen smagte tydeligt af ingefær og hvidløg. Krydret på den gode måde, hvor man får lyst til mere. Klasseret, med masser af mørt kød. Grøntsager var lynstegte og med ret godt bid i. Sådan!

En omgang oksefilet fra MekongOksefilet og stegte grønsager fra Mekong

Madens temperatur ved leveringstidspunktet

Den var brandvarm. Aldrig har vi fået så varm mad leveret før. Den var markant varmere, end vi forventede. Vi brændte os på alubakkerne, hvilket fortæller lidt om, hvor varm maden var. Fedt, når man bliver overrasket, og så er det lige meget, om det er varmen på noget takeaway eller en kold øl.

 

Leveret på aftalte tidspunkt

Ja, leveringen kom 5 minutter før aftalt. Just Eat havde skrevet en sms om, de var lidt forsinket, men det var de ikke. Leveringen blev som nævnt foretaget af Just Eat.

 

Passer bestillingen – er alt med?

Ja, alt var som bestilt.

 

Råvarekvaliteten

Kvaliteten virkede i orden. Grøntsagerne var friske og med bid i. Ros for det. Kødet var mørt, som det skal være.

 

Smag og velsmag

Det hele var hjemmelavet og velsmagende. Karrysmagen var til den stærke side, men sådan skal det være med rød karry. Men som sagt, så brændte den ikke. Generelt en rigtig god smag.

 

Pris/kvalitetsforhold

Prisen var i orden. Det er nok den billigste omgang velsmagende asiatisk mad, vi har fået i Aarhus. Så value for money i en sjælden grad er dommen.

 

Leveringspris

49 kroner for levering ved Just Eat. Det var en fair pris, især når maden kommer til tiden og er brandvarm.

 

Emballagen og skånsom transport

Maden kom i en pose. Retterne var pakket i alubakker og flamingo. Intet var beskadiget eller ødelagt.

 

Vores regning

Vi betalte, inklusiv levering, præcis 349 kroner. Det må siges at være et fund. Sjældent er vi blevet så positivt overrasket. Intet, absolut intet havde vi at kritisere. Hatten af for Restaurant Mekong og hermed en brandvarm anbefaling.

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen

 

Restaurant Mekong

Nørregade 8 – 10

8000 Aarhus C

Telefon: +45 86 18 49 55

www.mekong-aarhus.dk
[mappress mapid=”466″]

Del artikel