Il Mercatino i Mejlgade – Italiensk når det er bedst
Den italienske landhandel i Mejlgade er så autentisk, at man glemmer, man er midt i Mejlgade. Det skulle da lige være for de bindegale cyklister, som kører med hovedet under armen i den ellers så hyggelige gade. Il Mercatino går under navnet den italienske købmand og har været en fast bestanddel af Latinerkvarteret siden år 2000.
Ikke så meget snak
Paolo og Bruno driver Il Mercatino. De kommer oprindeligt fra Rom. Hvorfor de endte i Danmark, ved jeg ikke, men jeg er glad for de valgte Aarhus. De har opbygget deres solide mad-erfaring både i hovedstaden og andre dele af Italien bl.a. Sardinien, Sicilien og Calabria. Så det er nok ikke så smart, at kloge sig alt for meget om italiensk mad, over for dem. Hos Il Mercatino er de venlige, smilende og elsker, hvis du har spørgsmål til Italien. De italienske delikatesser er verdensklasse. De er blandt de bedste i Aarhus, og hvis de ikke har det, du efterspørger hjemme, så er der stor sandsynlighed for, de kan skaffe det.
Det svære valg
Vi har spist der et hav af gange de sidste mindst 10 år. Der er ikke den pizza på menukortet, som ikke er smagt. De her tre, vi hentede til denne anmeldelse, er nogle af mine favoritter. Problemet er, at hos Il Mercatino er der mange favoritter. Det problem er trods alt til at leve med, så længe kvaliteten er så god som den her.
Pizzaerne har italienske navne, og da danskerne er dårlige til italiensk, er de forløbende numre dem, man bruger. Det blev til en nummer 4 med navnet Domiziano til 85 kroner. På den var der tomat, mozzarella, godt med parmaskinke og artiskokker. Bunden er efter den rigtige pizzabog. Tynd og med sprød kant. Hvis du er på skinkeholdet, så tager den her kegler. Det, som (også) er fedt ved Il Mercatino, er, at de ikke er nogle nærigrøve med toppings. Se bare parmaskinken her:
Mellemretten var nummer fem. Indtil nu fortsætter vi fortløbende. Navnet på denne pizza var det mest komplicerede. Esquiliano var den døbt. Tomat, mozzarella, godt med bresaola, rucolasalat og parmesan. Igen 85 kroner. En klassiker, som slår de fleste andre pizzaer hjem i ludo. Den gør rent bord. Vildt hvor smager den godt – også efter rigtig mange af dem. Deres bresaola er mør som smør – og den friske parmesan rykker smagen ind i himlen.
Sidste ret, også kaldet desserten var nummer 10. Der var en grund til, at vi sprang til et nummer helt dernede. Imperiale var navnet. Tomat, mozzarella, salsiccia og italiensk stærk salami. Enkelt og med den ”rigtige” smag. De får salamien direkte fra en lille slagter i Rom. Den er verdensklasse, og på den her pizza, går tingene op i en højere enhed. Vanedannende ud over alle grænser. Min egen favorit, unbedingt! Varierede priser bruger de ikke så meget hos Il Mercatino. Så prisen var også 85 kroner.
Blandt de bedste pizzaer i Østjylland
Der er ganske få, der kan lave så gode og perfekte pizzaer som Il Mercatino. Vi betalte 255 kroner for det tre pizzaer. Det er et fund i min bog. Forvent at der ofte er mellem 15 og 30 minutters ventetid. Men du kan passende gå en tur i kvarteret imens, men pas lige på de sindssyge, egoistiske og fartliderlige cyklister.
Kun en ting at sige – og det er kom ud af busken
Der er kun en ting at sige, og det er at komme afsted. Il Mercatino er ubetinget blandt de tre bedste pizzabagere i min bog. Ros for, at man holder sig til den klassiske italienske pizza, og holder fast i det man tror på, uanfægtet diverse kunder, som måtte ønske sig varianter. Det har været en succes i 14 år hos Il Mercatino, så det holder!
Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen
Åbningstider: Pizzariaets åbningstider: Onsdag – søndag fra 15.00 – 20.30 Købmandens åbningstider: Mandag – fredag fra 10.00 17.30 Lørdag fra 10.00 – 14.00 Søndag er købmanden lukket
[mappress mapid=”456″]