Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Vincaféen i Latinerkvarteret

Af Jan L. Pedersen

For et lille halvt år siden åbnede en ny vincafé i Borggade – næsten ud til Nørregade. Idéen var en god vinbar med lidt let tapas. Det er lykkes ganske godt. Stilen er afslappet, hvor fokus er på vin og samvær. Meget af inventaret har en lidt længere historie, men hvor er det nogle gange befriende, at alt ikke er nyt og ens.

Tapas på Vincaféen i ÅrhusIkke så meget smart i en fart

Ejeren af Vincaféen er Kenny Brandt, som også ejer Løves Bog- og Vincafé i Nørregade. Idéen med vincaféen er på ingen måde en kopiering af bogcaféen, måske nærmere tværtimod. Man skal mere se Vincaféen som noget nyt i Aarhus, fortæller Kenny Brandt os, den dag vi tilfældigt var forbi til et glas fyraftens vin. Han er en meget stille og ydmyg mand, som i den grad har en stor viden om vin og vinens verden. Hverken ham eller det øvrige personale praler med deres viden om vin. Men de gør det stille og roligt med en god intuition til de gæster, som spørger ind til vinen. Vi var også begge to enige om, at vejledningen var god. De sælger ikke vinene efter pris, men efter hvad de fornemmer gæsterne efterspørger. Respekt. Vi fik anbefalet et glas til 50 kroner, men valgte selv et til 75 kroner, hvilket vi efterfølgende fortrød en smule.

Lidt stemining på Vincaféen i ÅrhusFair pris

Okay gode priser er gennemgående på maden. Prisen på vinen bestemmer man jo selv. Den starter fra 45 kroner og opefter for et glas. Prisen afhænger meget af, hvilken vin du vælger. Men generelt er der okay value for money. Nu er det jo relativt svært at generalisere, når der er 120 flasker vin at vælge mellem.

Enkel tapas

På enhver vinbar skal man også have lidt at spise. Det siger sig selv. Det foregår på den måde, at man selv vælger mellem de forskellige pølser og oste, som ligger fremme i den sydlandske køledisk.

Udvalg af tapas på Vincaféen i Århus

Vi valgte først en med to gange pølse, en gange skinke og en gange ost. Osten var en Tomme Savoie, pølserne og skinken var spanske. Til tapas på Vincaféen får man tapenade og aioli som dip eller tilbehør. Der får man mere uden beregning.

Fire slags tapas på Vincaféen i Århus

Min makker den dag var ikke til ost. Men her er det let for ikke ostespisere. Man vælger bare ikke ost. Det blev til tre forskellige slags pølse og en spansk serrano skinke. Brødet er hjemmebagt. Fin konsistens og med fylde.

Tapastallerken uden ost på Vincaféen i Århus

Prisen var 120 kroner per person. Det er ikke dyrt, men heller ikke en foræring. Kvaliteten er god – intet negativ at sige om den. Vi blev mætte af den omgang tapas vi fik, men hvis du er godt sulten, er fire gange tapas ikke nok. Maden var lækker og ukompliceret.

Vin for enhver smag

Vin i forskellige prisklasser. Rigtig set, at vin ikke behøver at koste en bondegård. Men også, at der gerne må være et stort udvalg, så dem, der gerne vil have mere kvalitet i vinen, kan få det. Udvalget er blandet. Vinene dækker geografisk ganske bredt. Flere af vinene er helt nye for os, men der er også nogle gamle kendinge på kortet. Generelt importerer Vincaféen selv deres vine, så det er kun få vine, som kan ses eller købes andre steder.

De dyre er ikke altid de bedste

Vi drak et par glas bourgogne fra Domaine Bernollin. Vingården er ejet af danske Knud Kjellerup. Prisen var 75 kroner pr. glas, hvilket var i overkanten for en årgang 2011. Vi smagte efterfølgende et tysk glas, St.Laurent, 2010, fra Weingut Darting i regionen Pfalz. Prisen var 60 kroner for et glas. En klar mere spændende vin, hvor man efter vores vurdering får god value for money. Ellers må vi anbefale at gå på opdagelse på vinreolerne, der er meget godt at vælge mellem. Tak for det.

St.Laurent, 2010, fra Weingut Darting i regionen Pfalz på Vincaféen i ÅrhusAlle vine kan åbnes

Noget, som giver topkarakter hos os, er, at alle vine kan åbnes. Det vil sige, at hvis man vil købe et glas af en bestemt vin, så åbner de den bare. Stor respekt. Det savner vi ofte på flere af byens restauranter. Der er generelt alt for få vine på glas. Så bare det, at man kan få lige præcis det glas vin, man ønsker give en høj scorer hos os. Er I nogle stykker, arrangeres der gerne vinsmagning. Alle vinene kan købes på flaske og tages med hjem. Så er priserne selvfølgelig en helt anden.

Lidt vin på Vincaféen i ÅrhusEn anbefaling

Der er rart på Vincaféen, og priserne er acceptable. Man kan lære meget på Vincaféen. Også uden at der går foredrag i den. De er gode til at fortælle om vinen, uden det bliver for nørdet. Så en ubetinget anbefaling til en længe savnet vinbar. De gør det godt, uden at gøre meget ud af sin eksistens. De ligger godt og har set rigtig i det store udvalg af vin på glas.

Vincaféen

Borggade 14
8000 Århus C
Telefon +45 52 17 50 16
vincafeen@loeves.dk
www.loevesvincafe.dk
 
Åbningstider;
Mandag – torsdag fra 15.00 – 22.00
Fredag – lørdag fra 15.00 – 24.00

[mappress mapid=”157″]

Del artikel

Andre læser også