Mefisto – Grydeklar brunch på planken
Lørdag formiddag trodsede vi stormen ”Egon” og fandt vej til Restaurant Mefisto i det brostensbelagte Volden i Latinerkvarteret. Det fortrød vi bestemt ikke. Det var kommet os for øre, at Lars Kyllesbech ville tage kampen op med den traditionelle og ensformige brunch. Slut med den fantasiforladte tallerken med skyr, æg og bacon, vakuumpakkede pålæg, nogle småkedelige oste samt lidt frugt og kage. På Mefisto tænker de anderledes. De har gjort op med bruchtallerkenen, og serverer i stedet syv selvstændige retter i én servering. Retterne skiftes løbende ud alt efter hvilke råvarer, der er i sæson. Brunchen serveres som udgangspunkt for mindst 2 gæster.
Vi blev taget godt imod af den imødekommende kvindelige tjener, der viste os hen til et bord ved vinduet. Brunch var vores mål, og tjeneren fortalte om de drikkevarer, der kunne tilkøbes til brunchen for 50 kroner. Kaffe og te ad libitum samt et glas Thorrisgaard juice. Der kunne vælges mellem appelsin, hyldeblomst og solbær/æble. Vi slog til.
Grydeklar
Vi ventede ikke længe, før drikkevarerne og to forskellige slags hjemmebagt brød samt smør stod på bordet. Maden, som kokken kom og serverede, fulgte hurtigt efter. Bedre start kunne vi ikke ønske. 7 forskellige retter fordelt på en planke i støbejernsgryder fra Chasseur France og en lille kobberpande. Flot så det ud, og vi var spændte på, hvad der ventede under de røde låg. Der var rigeligt på bordet, en smule trangt da der både var planke, brød, juice, vand, kaffe og te. Men det gik. Sådan er det, man kan ikke få det hele til den pris.
Under første låg gemte sig en rørt letrøget torskesalat. En let ret, hvor torsken havde en fin doseret røgsmag, og det syrlige i kapers og salaten passede godt til den sarte torsk. Det må siges at være en delikat start.
Under det næste låg fandt vi krabbekager med sur-sød sauce og karse. Krabbekagerne var med sprød og knasende kant udenpå og var fyldige og bløde indeni. Det sure og søde spillede godt sammen. Det var første gang vi havde fået krabbekager til brunch.
Tredje gryde indeholdt røræg med små grøntsagspølser. Dertil var der to glasbægre med sennep og ketchup. Pølsen var godt krydret, fast i det og med bid i. En rigtig dejlig smag. Vi kunne godt have spist to. Æggene havde en god konsistens og perfekt fugtighed.
Da vi løftede låget på den fjerde gryde, ramte duften af brændende kærlighed med mos, bacon, løg og rødbeder os. Mosen var grov med små kartoffelstykker i. Sådan skal den være. Der var nok af den, lidt mindre mos ville have været passende. Baconen var stegt tilpas og i samspil med løg og rødbeder, kom den perfekte smag frem i den klassiske ret.
På panden var en miniburger med kalvemørbrad og Vesterhavsost, lidt dressing og grønt. Bollen var sprød på den gode måde, og kalvekødet var yderst mørt og lækkert. Det smeltede faktisk på tungen. Den cremede og salte Vesterhavsost satte prikken over i´et. Ingredienserne spillede godt sammen. Den sad lige i skabet. Vi var meget tilfredse.
I to glasbægre var der friskost med rejer og dild. Retten var i god harmoni. En cremet ret, og rejerne var fyldige og kom virkelig til deres ret. Vi tog brød til – både lyst og mørkt. Det var fint sprødt med god konsistens.
Vi var faktisk mætte, men sidste ret en créme brulée var svær at modstå. Selv efter at have stået halvanden time på bordet var skorpen crunchy. Den var cremet og velsmagende. Størrelsen var meget passende.
Af drikkevarer valgte vi henholdsvis kaffe, lemon-te, appelsinjuice og hyldeblomstjuice. Juicerne havde en rund og fyldig smag. Hyldeblomsten var fin i smagen og ikke for sød. Der blev løbende fyldt koldt vand i kanden på bordet. God stil