ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bandekonflikten i Aarhus: Fem bandemedlemmer fik dobbeltstraf for forsøg på grov vold

En del bandemedlemmer har fået dom, efter de blev anholdt under bandekonflikten mellem to grupperinger i Aarhus sidste år. Fredag faldt endnu en dom, da fem mænd blev dømt mellem seks og ti måneders fængsel for forsøg på grov vold begået mod flere personer fra den rivaliserende gruppering.

 

Det var om aftenen den 25. juli sidste år, at de begik den vold, de nu er dømt for.

 

De fem mænd, der alle er i 20’erne, blev opsøgt på Hasle Torv af flere mænd fra den anden bande, da de var på vej ud af en kiosk. Herefter opstod der uroligheder, og de fem mænd kastede flere flasker efter den anden gruppe for at jage dem væk. Undervejs hentede de flere flasker fra kioskens køleskab.

 

Flere patruljer kørte hurtigt til stedet, da der kom anmeldelser om uro, og betjentene traf de fem mænd, der alle blev anholdt. Siden har vidneudsagn og videoovervågning været med til at fastslå mændenes færden på stedet.

 

Retten fandt det bevist, at de fem mænd var medlemmer af en bande på gerningstidspunktet, og at angrebet skete under en verserende bandekonflikt. Derfor blev alle dømt efter den såkaldte ”bandeparagraf” 81a, der fordoblede deres straf. To af de dømte blev desuden betinget udvist.

 

Alle nægtede i retten at være bandemedlemmer og påstod, at de ikke havde noget med bandekonflikten at gøre. Flaskerne blev kastet i nødværge, lød deres forklaring. Retten mente, at kun de første par flaskekast kunne være nødværge, men de mange resterende flaskekast blev vurderet til at være et angreb mod den anden gruppering.

 

Jeg er godt tilfreds med dommen. Både at retten lægger til grund, at de fem personer havde en tilknytning til en bande, og at episoden var omfattet af bandebestemmelsen, som betyder en fordobling af straffen, siger specialanklager Lars Petersen.

 

Foreløbigt har to af mændene valgt at anke dommen.

Del artikel