Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Livemusik og teater: Zanders udvider med scene og selskabslokale

Af Freja Dumont

I snart to år har baren Zanders langet farverige Froggy Hurricanes og Pazzionadas over bardisken i den hyggelige og farverige bar på Klostertorvet i hjertet af Aarhus.

Baren, som også holder åbent i dagstimerne, er et kreativt fristed, hvor man hver dag kan komme ind og skåle i gode drikkevarer og på udvalgte aftener lytte til livemusik fra både up-coming og etablerede aarhusianske kunstnere.

Nu har Zanders netop udvidet hele første etage i baren og fået bygget en helt ny scene, så der kan komme meget mere musik og teater på stedet.

Unikke omgivelser

Når man ser sig omkring på overetagen hos Zanders, bliver man mødt af unikke detaljer, der understreger ejeren Marie Zanders kærlighed til teater.

Udover det store røde teatertæppe, lysekronerne i loftet og det røde tapet er væggen over scenen dekoreret med teatermalerier af Harlekin-figurer, mens loftet er udsmykket med en tidligere kulisse fra Aarhus Teater.

“Vi er netop blevet færdige med en større ombygning, og er gået fra at have plads til 80 til nu at have plads til 150 gæster. Det har altid være en drøm for mig at skabe et intimt spillested, og med den nye scene går det nu i opfyldelse.

Livemusik og teater: Zanders udvider med scene og selskabslokale

Jeg var på en tur i Paris for nogle måneder siden, og de nye tiltag på baren er bl.a. inspireret af stemningen på Moulin Rouge.

Jeg håber derfor også, vi kan præsentere et stort Cancan-show en dag. Men til en start bliver det primært teater og livemusik med genrer fra pop og folk til jazz og blues. Og så har vi selvfølgelig DJ i weekenden, så man også kan komme ud og danse,” siger Marie Zander.

På lørdag den 1. april kan du opleve nogle af landets bedste bluesmusikere, Frederik Tygesen og Oskar Eriksen fra ‘Big O and The Blue Quarters’ optræde på den nye scene hos Zanders.

Følg med i kommende koncerter lige her.

Livemusik og teater: Zanders udvider med scene og selskabslokale

Gratis leje af selskabslokale

Som noget nyt er der også blevet bygget en lille veranda ovenpå. Her har du udsigt over den hyggelige gårdhave med farvestrålende lyskæder, grønne planter og levende lys i lanterner.

Lokalet på første sal er dermed også blevet et oplagt sted at holde privatfest – og faktisk kan lokalet lejes kvit og frit til selskaber.

Der er tilmed et lille tilberedningskøkken, og personalet er behjælpelige med at anrette og servere eventuelt medbragt mad.

Så hvis du står og skal holde en barnedåb, en konfirmation, en fødselsdag eller en påskefrokost, skal du ikke tøve med at tage fat i Marie Zander og få en god pris på drikkevarerne lige her.

“Om I er 10 eller 70 personer, skal vi nok sørge for at skabe en fed fest med god musik, hyggelig stemning og kolde drikkevarer hele aftenen,” siger Marie Zander.

Livemusik og teater: Zanders udvider med scene og selskabslokale

Torvet åbner igen

Zanders er en kombineret dags- og aftenbar, og der er derfor også mulighed for at nyde en god kop kaffe og en omgang vafler i formiddagssolen, når torvet åbner igen d. 1. april.

Som noget nyt holder Zanders åbnet alle hverdage fra kl. 14 til 01 og i weekenderne fra kl. 12 til 03.

På en lun forårsaften kan man slå sig ned på torvet med en kande drinks til 189 kroner, en stor Pilsner Classic til 35 kroner eller en Spritz i flere forskellige varianter til 75 kroner.

“Vi er jo heldigvis blevet taget med storm, og vi kom rigtig godt fra start på trods af, at vi åbnede midt i Corona-tiden. Vi er så glade for de stamgæster, der er kommet til, og vi har fået skabt et sted, hvor der er plads til alle.

Vi går en sommer i møde med masser af events på Zanders, og det glæder jeg mig utrolig meget til.

Vi inviterer bl.a. til musik på torvet under SPOT-festival den 6. maj, og så har vi et fuldt jazz-program under jazz-ugen i juli,” siger Marie Zander.

Del artikel

Andre læser også