Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Af Line Ingwar Karlsen

En shawarma hedder det på arabisk, mens “kebab” betyder er et persisk ord, der betyder grillet kød, men ofte brugt i Tyrkiet, men der hedder det döner kebab.  Men det hele lyder navnet ruller. Durumruller findes der også en del af i Aarhus. Durum betyder faktisk “rulle”. Så pudsigt hedder de så rulle-rulle. Nok om det. Vi besøgte Royal Shawarma i Ryesgade, for at teste deres falafler. Men der kom hurtigt mere til, da vi så, hvad de mange kunder i den lille forretning spiste.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

En god grund til at blive vegetar

Nu er vi jo ikke i Berlin eller København, hvor udvalget af falafler er overordentlig stort. Men Aarhus har faktisk også nogle få steder, som tager falafel alvorligt. Blandt andet her hos Royal.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Deres falafler er med persille. Det giver farve. En lille smule frisk koriander smager jeg også. Sprød skorpe, ikke for hård, men fast. Intet smag af friture. Tak for det. Blød og cremet indeni. Der er moderat med spidskommen i. Man kan smage den, men den tager ikke for meget opmærksomhed, som spidskommen har det med at gøre.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Vi fik dem i en rulle, og her bliver de mast med en gaffel. Sammen med dressing og chili er vi tæt på himlen. Hold nu kaje, hvor smagte de godt.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Præcision med stort P

Hver gang jeg har muligheden for det, så tester jeg ruller, pitaer og falafler. Men alt for ofte bliver jeg skuffet. Forleden var jeg på tur blandt de bedste i København. Der var flere gode. Rigtig gode. Blandt andet Dürüm Symfoni på Nørrebro var helt superb. Men når jeg vender tilbage til Aarhus, og stopper op hos Royal Shawarma, så må jeg indrømme deres kød og hjemmebagte brød igen, igen sniger sig ind som favoritten.

Det eneste, som kan få mig til at gå videre, er de mange mennesker, som altid står i kø hos Royal Shawarma. Men det er der jo en grund til, at de gør.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Friskbagt fladbrød er en selvfølge her

Det burde være en selvfølge, at brødet i en “rulle” er friskbagt. Det, mener jeg ikke, er til diskussion. Hos Royal Shawarma er det en selvfølge, og de har en bager, som ikke laver andet end fladbrød. Deres brød er i referenceklassen. Intet mindre. De smager himmelsk og er rygraden i deres succes.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Pitabrødene er ikke hjemmebagte, hvilket jeg klart ville have ønsket. Hvis Royal Shawarma kan lave noget af det bedste fladbrød i Danmark, burde de også kunne bage deres eget pitabrød. Men deres lammekød fås ikke bedre – og de er ikke nærige med det. Sammen med deres hjemmelavede chilisauce, så flyver du af velsmag.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Det perfekte kød

Kødet er mindst ligeså afgørende som fladbrødet. Hvis det ikke er lavet med omhyggelighed, så duer det ikke. Men det er det her. De bygger selv deres spyd. Kødet marinerer de selv. Der er opmærksomhed på kødet, og hvis der ikke er noget, som er ristet, og kan give grillsmag, må kunderne vente. Intet ryger over disken, hvis det ikke er perfekt. Et mønstereksempel på, hvor meget kvalitet betyder for en forretning. Og det er trods alt lave priser, vi taler om her.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Mix selv, er lig med en tallerken

Tallerken med det hele. Hvis du selv vil bestemme, hvad hver enkelt mundfuld skal indeholde. Her er det samme, som du får i en pita eller rulle, bare med mere kød eller falafel. Der er 200 gram kød, og vi valgte deres okse af flanksteak. Verdensklasse kød. Sprød og saftig, som man alt for sjældent ser. Der var godt med grønt til. Modne små tomater, pivfrisk iceberg og rødløg. En mættende omgang.

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Studentervenlige priser

Maden hos Royal Shawarma er ikke dyr. Tværtimod, så er priserne lave. Holdt op mod kvalitet og smag, var det alvorligt value for money, vi oplevede. En stor rulle koster 59 kroner, en lille 49 kroner. For pita er det samme pris. En tallerken med brød, 200 gram kød og dressing, hvidløg og chili koster 85 kroner. En stor rulle eller pita med valgfri drikke koster 69 kroner, og her bliver du rigeligt mæt. 

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Prøv det, og bedøm selv!

Jeg har sagt det, og skrevet om det før. Royal Shawarma laver de bedste shawarma og falafler i Aarhus. Ingen tvivl hos os. Andre prøver at efterligne dem. Det er meget brugt i Aarhus, at efterligne dem som har succes. Så ingen undtagelse her. Men originalen er svær at slå. Jeg må bare erkende, at efter 20 år på adressen, så holder deres mad og smag bedre end nogensinde før.

 

Hvis du bare har den mindste kærlighed til shawarma, er Royal Shawarma et must at besøge. Og selvom der er kø foran forretningen, så vil jeg næsten garantere for, at du ikke fortryder. En stor anbefaling herfra. Hvis vi havde en kategori, hvor vi gav stjerner for “ruller” og mad under 75 kroner, ville Royal Shawarma uden tvivl få fuldt hus. Seks stjerner. Intet mindre!

 

Royal Shawarma

Ryesgade 28
8000 Aarhus C
Mail: rs1982@live.dk
Telefon: +45 86 12 27 88
Hjemmeside
Facebook

 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

ERHVERVSLIVET HAR OGSÅ FÅET ØJNENE OP FOR PARKPARK

Læs artikel

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien