Længe ventet: Bageri klar med populære fastelavnsboller
Her på redaktionen har vi efterhånden smagt os igennem samtlige af byens fastelavnsboller. En af dem vi i spænding har ventet på at sætte tænderne i (igen) er fastelavnsbollen fra Berta.
Og der er noget om ordsproget, der siger, at ”alt godt kommer til den, som venter.”
Sidste år vi vi mildest talt begejstrede for den lille lyserøde sag fra Berta, som heldigvis er på hylderne igen i år – og som noget nyt, har den l nu også fået selskab af en gul variant.
De bedste fra alle verdener
Det er lidt som om, at Bertas fastelavnsboller indkapsler alt det bedste, en fastelavnsbolle har at byde på: Den sprøde bund med den bløde creme og de syrlige bær med den søde tonkabønne, som smager af vanilje.
Bunden er lavet på croissantdej og ovenpå ligger en Chantilly-creme, som giver den cremede flødeskums-/vaniljesmag.
Den lyserøde variant er fyldt med solbærkompot, som tilføjer et frist og syrligt touch. Vi fik helt sommervibes af den lækre smag af solbær, og denne fastelanvsbolle var ligeså lækker, som vi husker den fra sidste år.
Den var også toppet med et sødt og knasende lag craquelin med tørret solbær. Alt i alt bare en virkelig lækker smagsoplevelse.
Anderledes twist
Den gule – og helt nye – fastelavnsbolle hos Berta er bygget op på samme måde som ovenstående – men i stedet for solbærkompot, er denne udgave fyldt med smag af havtorn, appelsin og ingefær.
Den friske smag af appelsin og havtorn gav, ligesom solbærkompotten, et friskt og syrligt modspil til den søde creme.
Men smagen af ingefær blev en smule overdøvende, hvis du spørger os.
Dog er det en helt anderledes spiseoplevelse end man er vant til, og der skal gives point for at tænke ud af boksen og prøve noget andet.
Hvor: Berta, Frederiks Allé 105 st.
Du kan selv finde din favorit hos Berta, som har de fine, små Insta-venlige fastelavnsboller på hylderne fra kl. 11.00 hver dag.