Croissantbund og vermouthcreme: Er dette Aarhus’ vildeste fastelavnsbolle?

Her på redaktionen har vi efterhånden smagt os igennem samtlige af byens fastelavnsboller. Og vi er gang på gang blevet imponerede over både klassiske og innovative kreationer.
En af dem vi i spænding har ventet på at sætte tænderne i er fastelavnsbollen fra byens nye bager, Berta.
Hos Berta har de nemlig stået fast på, at de først ville lancere deres fastelavnsboller, når vi kom tættere på fastelavn.
Det er vi nu. Og måske er der noget om ordsproget, der siger, at ”alt godt kommer til den, som venter.”
Vi kan i hvertfald i den grad skriver under på, at denne fastelavnsbolle har været ventetiden værd.

Det er lidt som om, at Bertas lille fastelavnsbolle indkapsler alt det bedste, en fastelavnsbolle har at byde på – dog i en helt nytænkt udgave.
Bunden er lavet på croissantdej bagt med skovmærkecreme, som er smagt til med vermouth fra Phantom Spiritus.
Hertil kommer en Chantilly-creme som giver den cremede flødeskums-/vaniljesmag og en solbærkompot, som tilføjer et frist og syrligt touch.
Hele herligheden er toppet med et sødt og knasende lag craquelin med tørret solbær.
Alt i alt bare en virkelig lækker smagsoplevelse.
Nu opererer vi jo ikke med placeringer – men hvis vi gjorde, så er vi ikke i tvivl om, at dette lille vidunder af en fastelavnsbolle ville ligge i toppen.
Skynd dig ned til Berta eller Nabokiosk, hvis du vil nå at prøve fastelavnsbollen, som er er på hylderne fra kl. 11.00 hver dag.
Hvor: Berta, Frederiks Allé 105 st. eller Nabokiosk, Ingerslevs Plads 1a
