Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Enorm udvidelse af ARoS: Nu starter byggeriet af vartegn til over 200 mio. kr.

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: ARoS
Foto: ARoS

Første spadestik til ARoS’ nye udvidelse er nu taget.

Onsdag eftermiddag blev spaderne stukket i jorden, og dermed blev der taget hul på byggeriet af ‘The Next Level’ foran kunstmuseet.

Den enorme museumsudvidelse af ARoS er et af de mest ambitiøse kunstprojekter i Aarhus’ historie.

Spadestikkene blev taget af Karin Salling, borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand for Kultur Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Teknik og Miljø Steen Stavnsbo, museets bestyrelsesformand Laura Uggla Hay Uggla samt direktør Rebecca Matthews.

Seancen fandt sted ved Officerspladsen foran ARoS, hvor byggeriet kommer til at foregå. Byggepladsen er afspærret for offentligheden, og derfor er det kun indgangen fra ARoS Allé, der vil være åben i byggeperioden.

Der vil da også være rig mulighed for at følge byggeriet undervejs oppefra kunstmuseets tagterrasse.

Europæisk attraktion i særklasse

The Next Level er en udvidelse af ARoS, der består af flere elementer; Et underjordisk udstillingsgalleri på 1.000 kvadratmeter og det gigantiske værk ‘The Dome’ af James Turrell.

Udvidelsen af ARoS, der rækker langt ind i Musikhusparken og kommer til at koste over 200 mio. kr., er udviklet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects.

Enorm udvidelse af ARoS: Nu starter byggeriet af vartegn til over 200 mio. kr.
‘The Dome’ indefra. Visualisering: ARoS

For nylig kom det frem, at Salling Fondene har doneret yderligere 15 mio. kr. til udvidelsen, hvilket giver mulighed for at tilføje nye elementer, som vil tage publikumsoplevelsen til nye højder.

Pengene skal især gå til den store lysinstallation i The Dome, så den kunstneriske oplevelse bliver endnu mere enestående.

Ifølge ARoS bliver kunstværket i ’The Next Level’ en enestående, permanent kunstinstallation, og værket bliver en europæisk attraktion i særklasse og et nyt vartegn for Aarhus.

‘The Dome’ af James Turrell bliver et bemærkelsesværdigt værk med en diameter på 40 meter og en højde på 15 meter til loftet, hvor der er kig til himlen, som man kender det fra Pantheon i Rom.

Foto: ARoS
Visualisering: ARoS

Udbygningen også indeholde et kæmpestort udstillingsgalleri, og den vil være forbundet til kunstmuseet under jorden.

’The Next Level’ ventes at åbne i løbet af 2025.

Del artikel

Andre læser også