ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café Nero – Ny italiensk café ved Banegården

Som noget helt nyt er der åbnet en stilfuld italiensk café lige over for Aarhus Banegård. Caféen er kun 14 dage gammel og har allerede fået ganske godt fat i gæsterne. Den dag, vi var forbi, var caféen næsten fyldt med gæster. Det tegner godt for Café Nero. Billederne af lokalerne har vi ikke taget samme aften, som vi spiste på Café Nero.

Lokalerne husede før en juicebar. Den kom vist aldrig rigtig ordentligt i gang. Nu er der i hvertfald kommet et andet liv i lokalerne. Den ligger lige overfor Banegården, hvilket gør, der går rigtig mange mennesker forbi. Ud over dette, så er de relativt hurtige til at lave maden. Så man sidder ikke og venter ret længe på maden.

Café Nero på Banegårdspladsen i AarhusCool og stilfuld indretning

Indretningen er flot. Der er stil over drengen – man føler sig hjemme med det samme. Ikke på den der pussenusse og hjemlige måde. Der noget stort over det høje lokale. En stemning af storby og associationerne går til en fancy vinbar i Rom. Indretningen er holdt i sort. Alt er pænt, og der er tænkt over tingene. Der er ikke så meget at sige ud over – godt gået, flot arbejde. Desuden sidder man også godt i stolene. Hvis du ikke vil sidde ved et bord, er der høje stole ved baren. Det er ikke så formelt, og der sætter man sig bare ind, og som vi så det, så falder man hurtigt i snak med naboen der.

Rustik indretning på Café Nero i AarhusDet er rustikt på Café Nero i AarhusHvis det var spansk, hed det tapas

Retterne er italienske. Hos Café Nero gør man meget i små retter. Hvis man var i Spanien, ville det hedde tapas, men da det er italiensk, er ordet antipasti. Ordet kommer af det italienske anti pasto, som betyder “før maden”. Men når du bestiller 6 forskellige slags antipasti på et fad, kan man vel dårligt kalde det før maden – det er selve hovedmåltidet.

Italienske retter, caféburgeren og brunch

En caféburger er der også på kortet. Man kan vel næppe påstå, den er italiensk, men den ser rigtig god ud. Ved vores nabobord spiste de burgeren, og den var både flot og stor. Der er også en del pastaretter og andre italienske caféretter. De åbner klokken 9.00 til hverdag, så et bud er, at Café Nero kan gå hen og blive et møde-brunchsted. Mange, som kommer med toget til Aarhus, mangler steder at mødes tæt ved Banegården. Af gode spisesteder er der overfor Banegården kun TGV Café og MASH, men der er helt sikkert plads til den lille italienske Café

Udsigt til banegården fra Café Nero i AarhusEn smagsmæssig tur rundt i Italien

Vi bestilte to gange af den store antipasti. Prisen var 168 kroner for 6 gange antipasti inklusiv 4 slags tilbehør. I prisen var selvfølgelig alt det, du kunne spise af den hjemmebagte brød. Der var 6 forskellige slags på fadet. Pudsigt nok er der 12 forskellige slags at vælge mellem. Så vi bestilte en af hver og delte det. Vildt godt set. Man kommer virkelig rundt i Italien – rent smagsmæssigt vel at mærke. Konceptet fungerer således, at du vælger fire eller seks stykker antipasti og fire slag tilbehør. Du får et afkrydsningskema, hvor du kan afkrydse, det du ønsker.

Vi fik tre stykker med kalv og tun i kaperscreme, 4 stykker trøffelsalami, 3 stykker ekstrastore mortadelle, 4 stykker parmaskinke, 4 stykker fennikel salami, et stykke varmrøget laks, toma piemontese (Smøragtig ost fra Piemonte), 2 stykker pecorino (italiensk, økologisk fåremælksost), 2 stykker mozzarella, 2 stykker provolone, 2 stykker taleggio.

6 antipasti serveringer på en planke - Café Nero i AarhusDet andet fad med antipasti på Café Nero i AarhusSom tilbehør måtte vi vælge 8 forskellige slags. Det er i sig selv en del. Men da vi gerne ville smage på så meget som muligt, valgte vi 8 forskellige slags. Det blev til tomatsalsa, oliventapanade, hjemmelavet pesto, artiskokcreme, trøffelcreme, grissini med rosmarin, grillet peberfrugt og soltørrede tomater. Tilbehøret blev serveret i små porcelæns-pander, som stod på brættet. Fint, da det er nemt at dele.

Artiskokcreme og rucola på Café Nero i AarhusVores oplevelser med de store serveringer med antipasti var både positive og overraskende. Der var nok mad. Hold op, vi blev mætte. Der var en forskellighed, som vi kun kan rose. Tilbehøret var hver for sig rigtig godt. Vi skal dog indrømme, at vi nok skulle have valgt lidt færre slags tilbehør. Trøffelcremen og artiskokcremen er blandt de bedste, vi nogensinde har smagt. Vi sluttede af med to gange kaffe med grappa til. Perfekt kaffe og rigtig god italiensk grappa, sådan.

Vin på glas

Vinkortet er pænt stort. Ikke prangende men i orden. Vinene er selvfølgelig også italienske. Der er tre af dem, som fås på glas. Prisen for billigste vin på glas er 45 kroner, mens den dyreste på glas koster 60 kroner.

Smagsmæssigt  bevæger vi os i det runde, bløde og mere frugtagtige segment. Det er også fint. Vinene smager godt, og prisen er der ikke noget at komme efter.  Udover vin er der italiensk øl, engelsk øl, dansk øl, italiensk limonade og en masse kaffe at vælge mellem. Et bud er, at hvis Café Nero får flere vin på glas, er stedet skabt til at være vinbar. Beliggenhed, indretning og priser opfordrer nærmest til det.

Indretning på Café Nero i AarhusEn varm anbefaling

Tillykke med åbningen. En god lille café i hjertet af Aarhus er opstået. Der er ikke så meget af komme efter. Maden er både velsmagende og til relativt lave priser. Du kan blive godt mæt for 148 kroner, det er ikke dyrt. Betjeningen var sød og venlig. De var ikke helt så skarpe på vinen, endnu. Men de havde jo også kun haft åbent i en uge, så det skal nok komme.

Udsigt ud af caféen og over til Banegården i AarhusNoget, som også bør nævnes, er kaffen, som cafeen har et stort udvalg af, og at en stor del af retterne sælges som takeaway. Det betyder, man kan stoppe op og få sig et italiensk måltid med på togturen. Der er oven i købet en glasluge, så man ikke engang skal ind i caféen for at få kaffe og mad. Vi vil hermed kvittere med en anbefaling af Café Nero og optage dem i vores guide over caféer i Aarhus, som vi kan anbefale.

Café Nero

Banegårdspladsen 8
8000 Aahus C
Email: cafenero@outlook.dk
Telefon: +45 86 19 98 88
Link til hjemmeside
 
Åbningstider:
Mandag – torsdag fra 10.00 – 23.00
Fredag og lørdag fra 10.00 – 24.00
Søndag fra 10.00 – 23.00

[mappress mapid=”249″]

Del artikel