Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cafe Støj: Nu kan århusianerne starte weekenden med jazzkoncert

Af Pernille Søborg
Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

Et nyt koncept ser dagens lys lørdag den 29. august og de næste 5 lørdage, hvor forskellige jazzmusikere vil besøge Cafe Støj. Første kunstner på Cafe Støjs intime scene er den norske jazzsangerinde Live Foyn Friis, der sammen med Cafe Støjs Hustrio, Morten Ramsbøl (bas), Martin Schack (piano) og Kristian Leth (trommer) vil give gæsterne en skøn start på weekenden. 

 

Der bliver to koncerter med samme kunstner i løbet af dagen. Den første åbner dørene allerede kl. 9.30, hvor der vil blive serveret morgenmad. Den anden koncert er fra kl. 13.00, og her er der inkluderet frokost i billetprisen. 

 

Cafe Støj: Nu kan århusianerne starte weekenden med jazzkoncert
Foto: Helle Arensbak

 

”Vi forsøger at finde nye veje i denne tid, og ved at lave to koncerter i træk kan vi tilbyde dobbelt så mange gæster en god kulturel oplevelse, og samtidig indrette os efter de gældende restriktioner, så alle kan have en god og tryg oplevelse. Derfor inviterer vi jazz-elskere på formiddags- og frokostjazz i de kommende fem lørdage,” fortæller Claus Quiding musikbooker på Cafe Støj. 

 

Jazz fra øverste hylde

Lørdagsjazz koncertrækken løber de næste 5 lørdage med to koncerter pr dag, og kunstnerne som kan opleves er: Live Foyn Friis, Marott & Kristiansen med “Musik fra badehotellernes æra”, Jacob Fischer, Christina von Bülow, Hannah Svensson ”A tribute to Monica Zetterlund”.

 

Cafe Støj: Nu kan århusianerne starte weekenden med jazzkoncert
Foto: Helle Arensbak

 

”Det er jazzmusikere fra øverste hylde, som vi får besøg af, og vi håber inderligt, at jazzpublikummet i Aarhus vil tage vores nye koncept til sig, og at de har lyst til at bruge et par timer i godt selskab her på Cafe Støj. De første to lørdage ligger i det, som vi normalt kender som Aarhus Festuge, så har man tradition for at mødes med sine venner i Festugen, så er her et godt bud på et arrangement i år,” påpeger Claus Quiding.

 

Billetter til koncerterne kan købes i forsalg på yourticket.dk. 

 

Fakta

Cafe Støj serverer Lørdagsjazz formiddag og frokost fem lørdage i træk fra 29.8-26.9.

Med i billetprisen er Cafe Støjs Morgentallerken til formiddagskoncerten, og en Tapastallerken til frokostkoncerten.

 

29. august:  Live Foyn Friis (NO)

Den norske sangerinde Live Foyn Friis optræder sammen med Cafe Støjs velswingende Hustrio. Som jazzvokalist er hun simpelthen fænomenal. Derudover kommer hendes uimodståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hendes enorme karisma fra scenen. 

Køb billet her: 

 

5. september: Marott & Kristiansen med “Musik fra badehotellernes æra”

Til denne koncert rejser vi tilbage i tiden til dengang borgerskabet tilbragte ferierne på de danske badehoteller, og hvor tidens underholdning udelukkende bestod af levende musik. Pianisten Søren Kristiansen er, udover at være prisvindende jazzmusiker, pianist i TV2’s populære serie “Badehotellet”. Trompetisten og vokalisten Peter Marott er solidt plantet i traditionen men har formået at bringe den op til dato. 

Køb billet her: 

 

12. septemer: Jacob Fischer

Der er dømt superjazz af bedste skuffe, når Jacob Fischer stiller op sammen med Cafe Støjs Hustrio. Guitaristen Jacob Fischer kender vi fra alle årene med Svend Asmussen eller de flere tusinde koncerter med Finn Ziegler og Hugo Rasmussen. Han spiller efterhånden mere i udlandet end herhjemme.

Køb billet her: 

 

19. september: Christina von Bülow

Der findes næppe nogen anden nulevende altsaxofonist, hvis tone forener sprødhed, sødme og varme på samme måde, som Christina von Bülows gør det. Lige så mageløse er de melodiske linjer, hun tegner i sit spil. Med sig på Cafe Støj har hun: Pelle von Bülow på guitar, Daniel Franck på bas og Frands Rifbjerg på trommer. 

Køb billet her: 

 

26. september: Hannah Svensson ”A tribute to Monica Zetterlund”

Den svenske sangerinde Hannah Svensson gæster Cafe Støj, hvor hun ledsaget af Cafe Støjs Hustrio vil præsentere et flot program med en særlig hyldest til Monica Zetterlund. Her vil publikum kunne nyde fremragende fortolkninger af de allermest kendte perler fra Monicas Zetterlunds repertoire.

Køb billet her: 

 

Cafe Støj: Nu kan århusianerne starte weekenden med jazzkoncert
Foto: Helle Arensbak

 

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også