Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café TGV på Banegårdspladsen

Af Jan L. Pedersen

Efter en del frokoster og et par middage på TGV Café i Århus, er det på tide med en anbefaling af stedet, hvilket er fortjent. Dem der i dag er over 35 år kan måske huske placeringen, da stedet før i tiden hed Kroen i Krogen. Kroen lukkede i 1998 og i tiden indtil TGV opstod i år, har der på stedet været, Luc & Manu, M Ib og Café Zürich. Så man må sige der  er sket rigtig meget med indretningen, maden og ikke mindst drikkevarerne siden Kroen i Krogen levede der.

 

Super betjening

At ejerkredsen er den samme som hos Restaurant ET, Årets Brasserie 2011, kan ses på indretning, det franskinspirerende menukort, de fikse servetricer og ikke mindst vinene. Dog er der også danske menuer på kortet, såsom tarteletskaller med høns i asparges og lun leverpostej med bacon, champignon, rødbede. De danske klassikere smager dejligt selvom TGV Café just ikke er det eneste sted i Aarhus de er på menukortet. De 5 -6 gange jeg har besøgt stedet har vi altid får en super service og betjening , man føler virkelig velkommen når man træder ind af døren. Det er dog ikke kun unge studerende der servere for os, men også lidt mere erfarne tjenere der ved noget om deres fag og sætter en ære i at fortælle og snakke med både mad og vin. Kokkene kommer selv ind med maden, og alt efter hvad man har bestilt får man også maden præsenteret. Noget man godt kunne ønske sig mere af. Ventetiden er ganske fornuftig, dog variere den alt efter tidspunktet på dagen.

 

Maden

Enkelt og godt. En cafébistro med et pænt udvalg af retter, pæne portioner til en yderst fornuftig pris. Dog er der skiftende aftenmenuer som bestemmes fra uge til uge. Menukortet indeholder især en spændende brunch, hvor man køber en ”basispakke” bestående af brød, smør, marmelade, chorizo og fransk Cru skinke. Prisen er 68,- kr. Ud over den er der en stort udvalg af tilkøb, her kan bl.a. nævnes; ristede merguez pølser, fransk yoghurt, blåbær med  sirup og müsli , rabarber wienerbrød, røget laks fra havnens fiskehus med rygeostcreme, lun leverpostej og bacon, autentisk håndlavet croissant mv. Især de ristede merguez pølser er i en klasse for sig selv, de er stærk vanedannende.

 

Af andre retter der kan anbefales, er Croque Monsieur med svampebechamel, gruyére ost, skinke og salat. Den smager himmelsk og er den bedste jeg har smagt i Danmark. Er man til burger, så kan vi anbefale en stor TGV Burger med 200 gram grillet hakkebøf, sesambolle, grønt, ”fritter” og mild chilimayo, dog er der ikke så meget fransk over burgeren, men godt smager den.

 

Så uanset hvad vi har spist på TGV Café så har det været i orden, især til prisen. Det er klassisk håndværk hvor smagen har været i top.

Café TGV på Banegårdspladsen

Fish and Chips med Tartarsauce

Vin og drikke

TGV Café har et relativ flot vinkort med super vine til en absolut fornuftig pris. En Beaune 1. cru Clos du Roi. Besancenot fra 1996 koster kun 355,- kr. Eller en 1 årgang 1998 Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape til 500,- kr. Det er en kongeårgang og prisen i en vinbutik er i dag mellem 300 og 350 kr. Så man får virkelig vin for pengene her. Vinkortet er ikke kvantitativ prangende, men der er hele vejen igennem stor kvalitet til fornuftige priser. En del af vinene på vinkortet er de samme som på Norsminde Kro, blot til en meget billigere pris. Kaffen er lavet på en solid kvalitet bønner fra Pascussi kaffe, den smager ganske godt, mild og fyldig, dog uden jeg faldt ned af stolen. Der findes en del topvine på vintavlen, som sælges til ualmindelige lave priser. Vinkortet må siges at være langt over normal caféstandard.

 

2GO

Placeringen over for Århus banegård gør der kommer mange mennesker fordi, så hvis du mangler forplejning til togturen, er der kaffe, sandwich, salater og kager til turen. Stedet ligger i hjørnekrogen, godt gemt, så det er ikke et oplagt sted at gå hen og få en 2 go menu.

Denne mulighed er efter min opfattelse en god idé da kvaliteten hos DSB ikke tåler sammenligning med Café TGV og prisen er på ingen måde dyrere end hos togstewardessen.

 

Tidsløs indretning

Lokalet er enkel i sin stil. Indretning får tankerne hen på Tv serien Matador og Jernbanerestrauranten, dog i en nyere, pænere og mere fransk udgave. Det høje loft, det varme bløde lys, de sorte vægge og ikke mindst malerierne på væggene gør at stemningen bliver god. Der er plads til godt 50 gæster i restauranten. De flotte fotos her taler for sig selv

 

Vi nåede lige at chekke kontrolrapporten med en storsmilende smiley, så den var også i orden. TGV Café er et sted vi klart kan anbefale og hvor du virkelig får en god madoplevelse for pengene. Så TGV Café får vores bedste anbefaling.

 

Nøgleord om TGV Café:

  • Fransk inspireret mad
  • Pænt stort udvalg
  • To Go kaffe, salat og sandwich
  • Fornuftig pris, priserne starter fra 68,- kr.
  • Godt vinkort
  • God service og betjening
  • Central placering
 
TGV café 
Banegårdspladsen 4
8000 Århus C 
Tlf: +45 86 24 88 00 
E-mail:  kontakt@tgvcafe.dk
Besøg website her
 
Åbningstider
Mandag til lørdag åbner vi kl. 10.30 – 22.00
Søndag fra kl. 11.00 – 16.00

 

 

Del artikel

Andre læser også