ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Café Underground – mere end den gode is

Nogle gange må man bare undre sig over, hvor meget man får for sine penge. Det har vi gjort de par gange, vi har besøgt Café Underground i det hyggelige Sct. Clements Stræde i Aarhus centrum.

Café Underground åbnede helt tilbage i 1980, og siden da har de været kendt for deres is, brunch, frisklavede sandwich og ikke mindst de belgiske vafler. Den ligger der endnu og ser ud til at leve i bedste velgående. Ofte er der rigtig mange mennesker i det lille stræde, så det er et oplagt sted at holde en pause og se på alle de mange forbipasserende.

Clemens Stræde set fra Café Underground i AarhusDu bliver mæt på budget

Priserne er gode. Portionerne store. Der skal lyde en ros for friskheden og det grønne islæt. Du kan blive mæt for under 60 kroner. Så vi vil rose Café Underground for at holde lave priser for god og velsmagende mad.

Isbar på Cafe Underground i AarhusEn omgang brunch til 59 kroner

Hvis du er til brunch, kan vi anbefale en omgang. Der er nok. Du får æg og bacon, spansk chorizopølse, hjemmelavet tunsalat, 2 forskellige slags ost, pandekager med syltetøj, frugt, en muffin og brød. Se blot på billederne. De fortæller meget godt, at der er meget mad. Det var en god gang brunch, vi fik. Hvis noget skal fremhæves, var det pandekagerne. Uha, de var gode. Men ros til prisen, den fås ikke meget billigere. Udover maden brugte vi 98 kroner på noget at drikke til. En lille saft på flaske kostede 38 kroner.

Brunch til 59 kroner på Café Underground i AarhusClubsandwichen er der stadigvæk

Nu er det jo en ældre café, så hvorfor ikke prøve deres clubsandwich. Det gjorde vi. 76 kroner var prisen. Den var som i 80’erne.  Original med dobbelt og lyst toastbrød. Kød manglede der ikke. Der var både skinke og ost ud over den stegte kylling med bacon samt salat, tomat og agurk. Dressingen var rigtig nok hjemmelavet. Som tilbehør fik man en skål chilinachos med smeltet cheddarost med i prisen. Kritikpunktet var klart brødet. Det matchede ikke, men vi erkender, at toast er en del af den oprindelige clubsandwich. Alt andet var i orden og smagte godt.

Clubsandwich på Café Underground i AarhusBagel med pulled pork

Som noget nyt er Café Underground også røget med på pulled pork bølgen. Prisen var den nette sum af 64 kroner, og det var hver en krone værd. Det var første gang, vil spiste den, men med sikkerhed ikke sidste gang. Der var en ret god barbecue smag og nok med mørt kød. Den smagte hjemmelavet. Der var ikke så meget i. Fint, det skal der heller ikke være. En hjemmelavet coleslaw på den lune bagel med soltørrede tomater, salat i bunden og lidt rå, finsnittede gulerødder på toppen. Flot og sund omgang!

Bagel med pulled pork på Café Underground i AarhusDen så god ud

Friskstegt kylling og lufttørret skinke så vi, nabobordet sad og spiste. Den så fristende ud, så den nappede den unge mand i selskabet. Der er tale om en kingsize bagel til 64 kroner. Den kommer normalt med hjemmelavet broccolisalat, men den blev fravalgt. Brødet var lunt og med små soltørrede tomater i. En basilikumpesto, rødløg, agurk, tomat og en masse fintsnittet gulerod. Der var rundt om vores bagel en cirkel med mere pesto. Den smagte godt, så det var let at spise op. Skinken tog kegler, den var tør med en fin røget smag.

Bagel med kylling og skinke på Café Underground i AarhusMiljø

Man sidder hyggeligt. Lokalet er pænt stort. Der er både gode bænke, med både puder og ryglæn, men også stole med flet. Du kan sidde alene , men der er også plads til selskaber. Det skal nævnes, at der på Café Underground kommer rigtig mange for at hente takeaway, så vi går altid ned i den bageste del, da der er mere ro der.

Dagens kage på Café Underground i AarhusBetjeningen er rolig, behagelig og med et glimt i øjet. Der var fint styr på tingene, så vi kunne læne os tilbage og nyde et sundt måltid mad i gode omgivelser.

Indretning på Café Underground i AarhusValue for money

Du bliver godt mæt for 64 kroner. Maden er frisk, og det meste er hjemmelavet, men ikke mindst i den sunde ende. Vi vil anbefale Café Underground. Det koster ikke alverden, og der er hyggeligt. Drikkevarerne er ikke billige, men de er ikke dyrere end andre. At en øl på 40 cl skal koste 48 kroner hænger ikke sammen med en kæmpe og velsmagende brunch til 59 kroner. En café latte koster 40 kroner, og det er så absolut også i overkanten, selv om de smagte ganske fint. Der skal for god ordens skyld siges, at stort set alle spisesteder tager for meget for drikkevarerne og for lidt for maden. Men da regningen bliver slået sammen, så ser vi på bundlinjen. Vi drak for 28 kroner mere per person, end vi spiste for. Og ja, vi kunne jo bare have taget noget vand til en 20’er.

Cafe Underground

Sct. Clements Stræde 7
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 01 22
Link til hjemmeside
 
Åbningstider:
Mandag til torsdag fra 11.00 – 17.30
Fredag fra 11.00 – 19.00
Lørdag fra 10.30 – 17.00
 

[mappress mapid=”259″]

Del artikel