CANblau – ubetinget bedste mad på NorthSide

Maden på NorthSide er varieret. Både smag, pris og kvalitet, men også oplevelsesmæssigt. CANblau er nye på NorthSide 2015. Forventninger var store, da NorthSide manglede et hovednavn på madscenen. Sidste år var det MASH, og forventningerne var store, da det kom frem, at det blev CANblau som overtog. Det viste sig, at det ikke var uden grund, at CANblau var hovednavnet på madsiden.
Velsmurt maskine i den bedste spanske olivenolie
Køkkenchefen, Jimmy Holm, og hans crew var talstærke. Ventetiden var begrænset, og køkkenet kørte som en velsmurt maskine. Logistik og effektivitet spillede. Vi ventede meget lidt på maden, selvom der var godt gang i teltet.
Pænt udvalg
Røget laks med med mandler og syltet rødbede-gel. 40 kroner for den omgang er value for money og til hver en tid bedre end en omgang intetsigende junkfood. Enkelt i alt sin enkelhed.
Dagens fisk var havkat med lidt salat, nødder og spansk klassisk salsa verde sauce. Perfekt stegt fisk, sprød og saftig. Hvad mere kan man forvente? Saucen var dejlig småfed med godt med æggeblomme og olie i. Perfect! Den kostede 60 kroner, hvilket er tæt på foræring.
Der er skinke og så er der iberico-skinke. Spansk sortfods-skinke med olievenolie og brød. 100 kroner for en kæmpe portion. Rent faktisk er det billigere end du kan købe den til i specialbutikkerne. Og ja, fedet på skinken smager særdeles fremragende. Den portion taler for sig selv.
Pinxo med serrano og trøffelmayo. 40 kroner for to styk. Duften er trøffel var tæt på overvældende.
Croquetas med ibericoskinke til 40 kroner. Fin friteret, gode og småtunge. Gazpacho tomatsuppe og mere autentisk end den laves i Spanien. 30 kroner for sådan en pæn skål.
Varm tapas er konge. Risotto med krabber og små ærter. På toppen wasabi nødder. 50 kroner gav vi for sådan en omgang.
Desserten friske hindbær, god syre, verdensklasse dessert. Frisk syrlig dessert.
Hvis du ikke ved, hvad du skal vælge, så kan du lade køkkenet bestemme seks forskellige tapas. Her er prisen 225 kroner. Udvalget af vin er i orden. Til prisen får du meget for pengene her.
Baskerhuen lettede
Jeg spiste sammen med to tidligere Michelin-køkkenchefer, og de skvattede nærmest ned af stolen over den enkelhed og velsmag, Jimmy Holm og crew præsterede med deres pinxo-serrano-trøffel servering, havkatten med knivskarp salsa verde og ikke mindst med tallerken med iberico skinke. Om det er svært, ved jeg ikke, men jeg ved blot at CANblau lavede en fuldtræffer i dag.
CANblau løftede NorthSide – på maden
Vi har været kritiske i år. Der har været en del skuffelser på mad og drikkescenen. Alt for meget dårlig og kønsløs mad er blevet slynget over disken. Derfor er det befriende, at man kan købe spansk tapas, nærmest i verdensklasse, på en festival. Jeg er personligt glad for, at det lykkes NorthSide at få CANblau med som hovednavn på madscenen. Pudsigt nok, er det ikke omvendt.
Hvis du ikke har smagt CANblaus tapas, kan det nås endnu. Du får en madoplevelse ud over det sædvanlige – og helt uden for hvad der hidtil er set på festivaler. Udover det, så er der både gode stole, duge på borderne, rigtige glas og bestik.