Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Rutineret elektrorock fra Carpark North

Af Redaktionen

Skrevet af musikanmelder Jeppe Honoré

Der findes næppe noget mindre rock ‘n’ roll end coronapas, men livemusikken er tilbage i Aarhus, og så bider vi velvilligt restriktionerne i os.

Efter en toneforladt 2020-sommer har Tivoli Friheden heldigvis sørget for at proppe det velkendte Fed Fredag-program med mange af de kunstnere, man som regel støder på som dansk festivalgænger – og de har været savnet.

Raise your head – ‘cause we’re not dead

Denne fredag var det de lokale elektrorockere fra Carpark North, der skulle bevise, at de stadig kan leve op til deres ry som robuste publikumsfavoritter.

Bandet kom godt fra start med den nyere skæring “Raise your head”, hvor det lykkedes forsanger Lau Højen at få publikum til at smide lapperne i vejret.

Gensynsglæden var gensidig og blev blot større, da Carpark North fortsatte med den vigorøse “Human”; et af hittene fra orkestrets anden plade “All Things To All People” fra 2005.

Anmeldelse: Rutineret elektrorock fra Carpark North

Vi kommer alle et sted fra

Der blev undervejs ikke lagt skjul på, at Carpark North er en østjysk opfindelse. “Vi kommer alle sammen et sted fra, og det sted, vi kommer fra, det er det her sted, det er Aarhus”, som Lau Højen proklamerede.

“Vi Kommer Alle Et Sted Fra” er da også titlen på en af gruppens seneste skæringer, som tilmed er årets officielle OL-sang, der er lavet i samarbejde med Danmarks Radios pigekor.

Og når nu koncerten faldt sammen med åbningen af årets OL i Japan, var det selvfølgelig nærliggende at præsentere den live for publikum.

Anmeldelse: Rutineret elektrorock fra Carpark North

Sangen karakteriseres af et solidt håndværk og et flot korarrangement, så lad os håbe, den får lidt mere good-will end Alphabeats seneste landshymne. Pigekoret var samplet, så det blev her en kedelig realitet, at ikke al lyd fra scenen blev spillet live.

Ligeledes var Stine Bramsens sangstemme i duetten “32”. Selvom publikum gjorde en beundringsværdigt forsøg på at intensivere Alphabeat-sangerindens stemme, fremstod det akavet, at Lau Højen sang duet med en præ-optaget vokal.

Dette besynderlige grænseland mellem live og studieoptagelser var desværre gennemgående i flere passager koncerten igennem. I det mindste forsøgte de ikke at skjule det.

Omvendt fremstod den personlige sang “Håb” særdeles levende og nærværende. Sangen stadfæster Lau Højen som en habil sangskriver, der også kan begå sig på sit modersmål.

Anmeldelse: Rutineret elektrorock fra Carpark North

Sluttelig hitparade

Grundet coronasituationen har Friheden lavet en koncertmodel, hvor kunstnerne spiller to koncerter i løbet af aftenen.

Dette sætter en naturlig tidsbegrænsning på løjerne. På trods af de mange nyere sange i sættet, var der heldigvis fundet plads til lige præcis de hits, som skaren var kommet for at høre.

Publikum har savnet at synge, og det kunne høres på “Save Me From Myself” og “Best Day”, der var placeret sent i det relativt korte sæt.

Skal man lave en liste over årtiernes danske guitarriffs, vil den formentlig omtrent bestå af Gasolin’s “Rabalderstræde”,  D-A-D’s “Sleeping My Day Away”, Dizzy Mizz Lizzys “Waterline” og naturligvis Carpark Norths “Transparent & Glasslike”.

Anmeldelse: Rutineret elektrorock fra Carpark North

Siden teenage-gyseren “Midsommer” i 2003 gled over de danske biograflærreder, har de ikoniske toner været synonym med aftenens band.

Og det blev da også både aftenens værdige punktum og prik over i’et, da fælles lå-lå-lå skabte eksplosiv overfladespænding i de mange fadølskrus.

Vurdering

I løbet af de små 65 minutter koncerten varede, leverede Carpark North en stilsikker parkering i Friheden, der indeholdt både pompøs synthrock og stille passager med plads til fordybelse.

Bandet kom for alvor til sin ret i den svulstige “Burn It”, hvor Søren Balsner trådte i karakter med sin såkaldte keytar.

Gruppen med de østjyske aner havde sin første optræden for 22 år siden på det hedengangne Musikcaféen i Mejlgade, så det er altså nogle erfarne herrer, vi har med at gøre.

Denne rutine kom de langt med, men den blev også en hæmsko, og rigtig musikalsk interessant blev det aldrig. Det ville klæde bandet at forlade den vante rille for en stund og udfordre sig selv og publikum, før det bliver for trivielt.

Carpark North er dog ikke i tvivl om, hvad der virker, og når rocken ruller, er det svært ikke sætte kroppen i bevægelse til de genkendelige klassikere – det trænger vi vist alle til.

Anmeldelse: Rutineret elektrorock fra Carpark North

Line up

Lau Højen

Søren Balsner

Morten Thorhauge

Anders Birk

 

Sætliste

Raise Your Head

Human

Vi Kommer Alle Et Sted Fra

Burn It

32

Håb

When We Were Kids

Save Me From Myself

Best Day

Moments

 

Ekstra:

Wild Wonders

Transparent & Glasslike

Del artikel

Andre læser også