Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Charlies – hurra for mangfoldigheden

Af Jan L. Pedersen

Charlies i Guldsmedegade ligger centralt midt i den hyggelige og stemningsfulde Guldsmedegade.

Latinerkvarteret har sin helt egen charme, og det har Charlies også. Her finder du et flot udvalg af sandwiches, som bliver opbygget efter dine ønsker. Det gode er, at du kan vælge mellem en vifte af forskelligt slags fyld i din sandwich og bagel. Alt ligger fremme i køledisken og ser delikat og indbydende ud. Derudover vælger du selv tilbehør og dip. Meget godt ramt i en verden hvor den individuelle smag er trendy. Ud over udvalget af sandwiches og bagels tilbyder Charlies også andre retter. Eksempelvis brunch, tortillas, salater, nachos, omeletter, eller burgere.

Charlies - hurra for mangfoldigheden

Indtil nu har Charlies vundet prisen som årets sandwichbar 4 gange – så det er ikke uden grund betjeningen er ret sikre på hvordan en sandwich skal laves. Vi har i det danske efterårsvejr valgt at fokusere lidt på fastfood i forskellige afskygninger. Det blev til tre besøg på Charlies. Alle gode gange tre – og alle gange med forskelligt mad. Som før nævnt i vores anmeldelser elsker vi at sidde og kigge på mennesker og fornemme en steming. Hos Charlies er det sjovt – her kommer en mangfoldighed af mennesker forbi, ikke noget mainstream eller en bestemt type.

Maden

Vi vil godt indrømme, at vi gennem årene har spist hos Charlie rigtig mange gange. Så det er vel på tide at komme med en beskrivelse og nogle anbefalinger. Vi har helt tilfædigt valgt at spise fire forskellige retter – ja en sandwich er også en ret.

Til start nappede vi lige en nachos med kylling, cheddarost, creamefraiche, salsa og jalapenõs til 64 kroner. For 8 kroner ekstra kan man få guacamoel med og det er næsten et must. Som kødspiser kan jeg klart anbefale grillet kylling sammen med osten og og de sprøde nachos. Fin forret, men nok ikke så sund.

Charlies - hurra for mangfoldigheden

Vi fik en bagel med grillet kyllingebryst til 47 kroner. Det var med sikkerhed ikke et færdig købt kylllingebryst, men hjemmelavet og nygrillet. Især den hjemmelavede smørreost med soltørrede tomater kan fremhæves, som med stor sikkerhed hæver smagsindtrykket. Du kan godt regne med store portioner hos Chalies – de er ikke nogen fedterøve.

Charlies - hurra for mangfoldigheden

Da vi har haft lidt fokus på prøvesmagning af fastfood, måtte vi prøve en Charlie burger med oksekød, bacon cheddar, rødløg, syltet agurk og fritter med aioli til. Prisen er 97 kr. Her får du helt sikker en stor bøf, som er god og saftig. Dressingen er hjemmelavet og velsmagende. Alt i alt en god burger hvor kvalitet og pris passer godt sammen.

Charlies - hurra for mangfoldigheden

Fisk er sundt så det måtte vi have. Det blev til en tunsandwich med tradiotionelt baguettes. Den var en stor og mættende sandwich til 42 kroner. Brødet var sprød og der var smørreost med purløg. Det gav mere smag og passede fint til tun. Det var ikke en fed tunsandwich, men ret let i smagen.

Charlies - hurra for mangfoldigheden

Hvad drikker man på Charlies?

Der er et pænt stort udvalg af te og kaffe. En café Latte koster 32 kroner, men en stor kande stempelkaffe løber op i 42 kroner. Vin er kun i to variationer, nemlig husets rød- eller hvidvin til 138 kroner. Et glas vin koster 38 kroner.

Øl er der der et større udvalg af, fire forskellige kan du vælge mellem. Priserne starter ved 28 kroner.

Jeg kan jo ikke løbe fra jeg er glad for vin og øl, så derfor beskrev jeg dem først. Men hittet hos charlies er nok mere deres fedtfattige milkshakes og smoothies. Der er noget at vælge mellem, ikke mindre end 15 forskellige smoothies, og 11 forskellige fedtfattige milkshakes. Uden tvivl en god idé – det var lidt svært at overse alle de kunder der bestilte smoothie.

Charlies - hurra for mangfoldigheden

Stemning og sundhed går hånd i hånd

Jeg fik en lille snak med Amir som ejer Charlies sammen med sin kone. Amir er synonym med Charlies. Han er den typiske vært, der snakker med alle og har det store overbilk – en glad, stolt og venlig mand. Amir drev i mange år den nærmest legendariske burgerbar Karls Burger i Klostergade. Dem der kom i nattelivet i 90 erne, kendte helt sikkert den altid propfyldt burgerbar. De sidste mange år er det ikke burgere, der har været omdrejningspunktet, men mere sandwich og det mere sunde køkken, hvor man blandt andet selv kan designe sin mad. Valgfriheden er helt sikkert noget de faste kunder hos Charlies sætter pris på. Amir fortæller begejstret om, hvordan han og de andre på Charlies konstant prøver at udvikle maden, både sundere og mere velsmagende, gerne med nye smagsvarianter. Han er typen der snakker med kunderne, og spørger hvad de synes om maden, så på den måde kommer der hele tiden feedback, og han forstår at bruge den konstruktivt. Det tror vi på, da vi ofte set nye kombinationer og ændringer i smagsoplevelserne.

Charlies - hurra for mangfoldigheden

Charlies er klart et besøg værd og får en høj placering i vores fastfoodguide i Aarhus. Så en klar anbefaling fra Byens Spiseguide.

 

Charlies

Guldsmedegade 17
8000 Aarhus C
Telefon 86 19 37 91 eller 86 19 37 92
Mail: info@charlies-café.dk
 

Besøg Hjemmeside

Åbningstider
Mandag – torsdag fra 10.00 – 21.00
Fredag og lørdag fra 10.00 – 22.00
 

[mappress mapid=”16″]

Del artikel

Andre læser også