Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ciskønnet, queer og mange flere: Har du styr på de forskellige kønsidentiteter og hvor mange køn der er? 

Af Annoncør

Traditionelt har de fleste mennesker oplevet sig selv som enten mand eller kvinde. Men inden for de seneste år, er der kommet mere fokus på køn – og der er kommet flere kønsidentiteter. Men hvor mange køn er der egentlig? Det gør vi dig klogere på her, hvor vi også dykker ned i nogle af kønsidentiteterne. 

Hvor mange køn er der?

Ciskønnet, interkønnet, non-binær og transperson – det er blot nogle af de kønsidentiteter, som er kommet på listen inden for de seneste år. 

Listen vokser hele tiden i takt med, at vi får en bedre forståelse for, hvordan mennesker oplever deres kønsidentitet. Nogle eksperter mener, at der er mere end 100 forskellige køn nu. 

Her har vi samlet en liste på over 60 forskellige kønsidentite, der eksisterer i dagr: Akønnet, Androgyn, Cis, Cis mand, Cis kvinde, Ciskønnet, Ciskønnet kvinde, Ciskønnet mand, Demikønnet, Demiguy, Demigirl, Dobbeltkønnet, Female to Male, Femme, Flydende kønsidentitet (Gender Fluid), Gender Bender, Gender Nonconforming, Gender Pivot, Gender Questioning, Genderqueer, Interkønnet, Interkønnet mand, Interkønnet person, Interkønnet kvinde, Intetkønnet, Kvinde, Kønsdivers, Kønsneutral (Gender Neutral), Kønsvariant (Gender Variant), Male assigned at birth, også kaldet MAAB (dansk: Tildelt mand ved fødslen), Male to Female, Male to female, transkvinde, Male to female transkønnet kvinde, Mand, Multikønnet, Neutrois, Nonbinær, Nonkonform, Omnikønnet, Pankønnet, Polykønnet, Queer, Trans, Transkvinde, Transmand, Transperson, Trans*kvinde, Trans*mand, Trans*person, T* mand, T* kvinde, Transkønnet kvinde, Transkønnet person, Transmaskulin, Tredje køn, Trikønnet, Tvekønnet, Two-spirit, Two-spirit person og Two* person. 

Hvad er nogle af de mest kendte køn?

Nedenfor kan du blive lidt klogere på, nogle af de mest kendte køn.

Ciskøn: Det er en person, som identificerer sig med enten en mand eller en kvinde, og at deres oplevede køn stemmer overens med det køn, som de er blevet tildelt ved fødslen. 

Interkøn: Det er en betegnelse for en person med tvetydig køn. Det vil altså sige variationer i kønskarakteristika som kønshormoner eller organer. 

Non-binær: Det binær køn er det traditionelle, hvor det er enten-eller mand eller kvinde. En non-binær føler sig derfor ikke som et af de to køn. 

Transkønnet: Det er et begreb som dækker over flere forskellige kønsidentiteter. Det, som er fælles for transpersoner, er, at de ikke identificerr sig med det køn, som de er født som og derfor ønsker at skifte deres køn. 

Pankøn: Det er en person, som hverken føler at deres kønsidentitet er mand eller kvinde. Pankønnede er et blandet køn – både mandligt og kvindelig – eller et helt tredje køn. 

Akønnet: Det er en person, som ikke identificerer sig med det køn, de er blevet født med. De føler sig ikke som noget køn og identificerer sig hverken med kvinde eller mandekønnet. De søger mere mod et kønsneutral udtryk for deres kønsidentitet.  

Del artikel

Andre læser også