Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Konkurrencetid: Danish Oyster Cup løber for sjette gang af stablen i Aarhus

Og for en lille udvalgt skare er det konkurrencetid på lørdag. Det er nemlig på lørdag, årets bedste østersåbner skal findes. Det sker, når Danish Oyster Cup for sjette gang løber af stablen i Aarhus.

Igen i år bliver de danske østers fejret ved en konkurrence, hvor det handler om at åbne østers. Ligesom sidste år foregår arrangementet på pubben Tir Na Nog i Frederiksgade lørdag den 14. oktober fra klokken 16.00 til 18.30.

 

30 østers skal åbnes på tid

Hver deltager er udstyret med en østerskniv – og så er det bare at give sig i lag med de 30 østers. Og for enhver der har kæmpet med de til tider lidt genstridige bæster nytårsaften, så kan 30 styks virke som et uoverskueligt projekt. Men for de mere erfarne østersåbnere, der anser det som en disciplin, kan 30 østers åbnes på helt ned til tre minutter.

“Skallerne flyver og koncentrationen er intens, når startskuddet lyder, og alle deltagerne kæmper indædt for at være hurtige og præcise. Det vigtigste er at være hurtig, men alle deltagerne afleverer deres 30 åbne østers på en bakke, der bliver bedømt af et dommerpanel. Og skår, ikke løsnede østers og blod fra snitsår i særdeleshed giver minuspoint i den samlede bedømmelse,” fortæller Simon Tønsager, der selv er ivrig østersåbner og formand for Danish Oyster Academy, der er foreningen bag lørdagens konkurrence.

 

Kompetent dommerpanel

I dommerpanelet indgår blandt andre en tidligere verdensmester fra Sverige, og blandt lørdagens deltagere er der tidligere danmarksmestre og nordiske mestre.

“Uanset om du kan lide østers eller ej, så er det en sjov eftermiddag med rigtig god stemning. Men det er da ingen hemmelighed at vi samtidigt også gerne vil udbrede budskabet om de her særlige skabninger. Vi har nogle af de bedste østers i havene lige her omkring os, og det synes vi da, skal fejres,” fortæller formanden.

I år har konkurrencen 16 deltagere. De fire bedste går videre til finalen, og her bliver der ikke bare kæmpet om æren, men også om kvalificering til de nordiske og de europæiske mesterskaber, samt Oyster Opening World Cup.